Gebeten om alles van elektriciteit te weten en er bovendien professioneel mee aan de slag te gaan? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt!

Als elektrotechnisch monteur monteer en plaats je leidingen en dozen. Je trekt draden en kabels om de elektrische onderdelen van een installatie voor te bereiden op aansluiting en inbedrijfstelling.

Geslaagd? Bekwaam je dan verder tot 'Elekrotechnisch installateur - elektrotechnicus'.

 

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor beginners : geen voorkennis nodig

Minimum 18 jaar

 • Iedereen die als elektrotechnisch monteur aan de slag wil.
 • Iedereen die professioneel aan de slag wil als elektrotechnisch installateur of elektrotechnicus, in loondienst
Waar en wanneer?
Programma

Basis elektriciteit

 • Theorie - schakelingen 
 • Monteren volgens situatieschema
 • Aarding en verdeelborden

Montageactivteiten

 • Plan lezen, schema's, materiaallijst
 • Werken volgens schema - buizen, dozen, kabels

Werken op hoogte, gebruik van steigers

Aanvullende info
 • Voor de praktijklessen is het aangewezen dat iedere cursist een eigen basisset aan materiaal bezit: kniptang, platte tang, nijptang, schroevendraaierset en een degelijke multimeter.
 • Het gebruik van grondstoffen zit in het cursusgeld vervat.
 • Tijdens de praktijklessen draag je volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: een werkbroek met kniestukken, lage veiligheidsschoenen, stofmasker, veiligheidsbril en oorbeschermers. Indien je hier niet zelf over beschikt, dan biedt SYNTRA Midden-Vlaanderen je de mogelijkheid om deze centraal aan te kopen.

De opleiding is erkend door Volta. Bedrijven en organisaties die vallen onder het PSC149.01 (RSZ prefix 067 of 467) hebben recht op een opleidingspremie voor iedere medewerker die deze opleiding volgt. Per medewerker bedraagt het premiebedrag maximum € 15,5/ uur. Vraag de premie online aan, ten minste drie werkdagen voor de start van de opleiding. Meer info: www.volta-org.be/nl.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

 • Minimum achttien jaar zijn.
 • Bij de start van het opleidingsjaar kan je vrijstellingsproeven afleggen. Neem hiervoor contact op via info@syntra-mvl.be

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Getuigschriften zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Met de steun van