Ben jij een beginnend barista? Heb je al wel wat ervaring maar krijg je grijs haar van het afstellen van je molen? Kom dan snel deze cursus volgen. Gedurende 1 dag gaan we samen dieper in op de extractie van je koffie. Waarom loopt je koffie ineens zo snel, of net zo traag? Waarom krijg je geen crema? Of waarom is je koffie zo bitter of net zo zuur? Je komt het allemaal te weten op deze dag. We gaan de molen volledig bekijken en volgen alle mogelijke stappen om tot de lekkere espresso te komen die je proefde in je favoriete koffiebar, of die je koffiebrander jou liet proeven toen je op zoek was naar koffie voor in je zaak. En nu moet je het zelf doen en komt het niet goed. Ben je benieuwd naar de technische kant van het koffieverhaal? Schrijf je dan snel in!!

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor mensen die de barista basic cursus al gevolgd hebben, of al relevante ervaring hebben. Mensen die een horecazaak starten of reeds gestart zijn en hun techniek willen verbeteren.

Wat na de opleiding

Na afloop van de opleiding ben je in staat om een heerlijke espresso te zetten.

Waar en wanneer?
Programma
  • uitleg over verschillende molens
  • technische aspecten van de koffieboon
  • smaken leren onderscheiden
  • zuur versus bitter
  • de molen leren afstellen
Aanvullende info

De opleiding gaat door in campus Schuilenburg (Dendermonde). Dranken en lunch zijn niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld. 

De lessen worden gegeven door Sophie Boonen:

  • Erkend SCA jurylid
  • Coffee consultant
  • Ervaring als uitbaatster van een eigen koffiezaak en barista voor Rombouts.

Sophie kan bogen op een jarenlange ervaring als barista en docent.

Toelatingsvoorwaarden

Je heb de Barista basic cursus gevolgd of je kunt bogen op relevante beroepservaring.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

na afloop van deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging

Met de steun van