Food & More!

De moderne evenementencateraar is van alle markten thuis, of het nu gaat om het verzorgen van een trouwfeest of een festivalcatering. Een evenementencateraar is bovenal een ondernemer met kennis van zaken .

Droom je van je eigencateringbedrijf maar twijfel je nog? Wil je liever als F&B manager aan de slag in een groot cateringbedrijf? We maken je wegwijs in alle aspecten van het beroep. 

Waar en wanneer?
Programma

MODULE 1: Cateringdiensten in voeding en drank

  • Wat is een event en foodconcept?
  • Externe cateringpartners
  • Outsourcing
  • Coördineren van verschillende diensten binnen het cateringbedrijf
  • Examen

 

MODULE 2: Administratieve taken en coördinatie

  • Verzekeringen
  • Veiligheid en risico's
  • Voedselveiligheid
  • Stockbeheer en logistiek
  • Opmaken checklists
  • Sociale wetgeving
  • Personeelsbeheer
  • Examen

 

MODULE 3: Een zaak runnen als evenementencateraar

  • Kostencalculatie en -controle
  • Commerciële aspecten: promotie en marketing, social media en visibiliteit
  • Financieel management en de goodwill van banken
  • Materialen aankopen of huren?
  • Personeel in de horeca
  • Offertes maken en klanten binden
  • Eindproefbegeleiding

 

COACHING: Een zaak runnen als evenementencateraar

 

WERKPLEK: Administratieve taken

 

MODULE 4: Organisatie van zakelijke- en publieksevenementen

  • Praktische uitwerking buffetten
  • Opbouw en afbraak
  • Service
  • Afwas en opkuis van een evenement
  • Organisatie van in-house evenementen
  • Organisatie van evenementen ter plaatse
  • Eindproefbegeleiding

 

COACHING: Organisatie van zakelijke- en publieksevenementen

 

WERKPLEK: Organisatievaardigheden

 

EINDPROEF: Evenementencateraar

Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden in de opleiding dien je aan minstens één van volgende voorwaarden te voldoen.

 

- Aantoonbare ervaring: minimum 1 jaar professionele beroepservaring als zelfstandige traiteur, restauranthouder, werknemer in een restaurant of bij een traiteurzaak, binnen een periode van maximaal 3 jaar voorafgaand aan de toelatingsaanvraag, te bewijzen middels een officieel uittreksel van de Kruispuntbank van Ondernemingen of duplicaat van één of meerdere arbeidsovereenkomst(en).

 

- Kwalificatiebewijs:

  • Getuigschrift Bakker
  • Getuigschrift Banketbakker
  • Getuigschrift Bereider van visproducten
  • Getuigschrift Chocoladebewerker
  • Getuigschrift Ijsbereider
  • Getuigschrift Poelier
  • Getuigschrift Frituuruitbater
  • Getuigschrift Grootkeukenmanager
  • Getuigschrift Restauranthouder
  • Getuigschrift Traiteur-banketaannemer
  • Getuigschrift Kaasmeester
  • Getuigschrift Slager-spekslager

Met de steun van