Droom je ervan om een festival als Rock Werchter mee te helpen organiseren? Of is het organiseren van de trouw van jouw beste vriend(in) volledig op jouw lijf geschreven? Als eventmanager of organisator van evenementen ben jij de geknipte persoon om een bedrijfs-, cultureel of privé-evenement mee op poten te zetten. Je beschikt over de nodige kennis en organisatorische vaardigheden om elk soort evenement tot in de puntjes voor te bereiden, te coördineren en te leiden. Deze vaardigheden brengen onze docenten je graag tijdens de opleiding bij op een heel praktijkgerichte manier.

Met je oog voor detail hou je in de gaten of het evenement winstgevend is en stel je met gemak een realistisch draaiboek op. Daarom is het belangrijk dat je creatief ingesteld en stressbestendig bent. Daarnaast ben je als eventmanager uiterst flexibel. Na deze opleiding kan je als werknemer in dienst werken bij een zelfstandig eventmanager of evenementenbureau. Of misschien droom je er wel van om je eigen zaak te starten als zelfstandig eventmanager?

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond en weekend14 september 2021Sint-Niklaas495 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

De opleiding bestaat uit 2 modules.
Na elke module volgt er een examen.

1)      Basismodule evenementen

In deze module maak je kennis met het beroep eventmanager. Je leert projectmatig werken en krijgt inzicht in de verschillende communicatiekanalen- en technieken die van pas komen. Tot slot maak je kennis met de toegepaste wetgeving waar je rekening mee moet houden bij het organiseren van evenementen.

Introductie in het beroep 'Organisator van evenementen'

Referentiekader en projectmanagement a.d.h.v. concrete cases:

 • Commerciële vaardigheden
 • Het evenement als project
 • Creatief denken
 • Verschillende fases in een project
 • Draaiboeken / event planning
 • Budgettering en kosprijsberekening
 • Evaluatie

Communicatievaardigheden

 • Vergadertechnieken
 • Presentatietechnieken
 • Crowdfunding en sponsoring
 • Verkoops- en onderhandelingsgesprekken

Toegepaste wetgeving

 

2)      Organisatie van evenementen

Tijdens deze module bespreken we diverse evenementen op basis van volgende fasen:

Commerciële vaardigheden

 • Marketing en sales
 • Mediatraining & mediaplanning
 • Leiding geven en teammanagement

Diverse evenementen

 • Studie en bespreking van diverse evenementen
 • Organisatie van een evenement

EHBO

 

In functie van bepaalde lesinhouden kan geopteerd worden om gastsprekers uit te nodigen, vakbeurzen te bezoeken of een bedrijfsbezoek te organiseren. 

 

Dit programma is onder voorbehoud.

Aanvullende info

In deze éénjarige opleiding volg je één avond per week les + een aantal zaterdagvoormiddagen, gedurende 40 weken. Hou er ook rekening mee dat een beperkt aantal bedrijfsbezoeken in overleg gepland worden.

We werken met het recente handboek 'Eventplanner' (2017) van Kevin Van Der Straeten.
De bijkomende kost hiervan bedraagt 35 à 40 euro. 

 

 

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

De minimumleeftijd om deze opleiding te volgen is 18 jaar.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van