Video verovert pijlsnel terrein en is alomtegenwoordig. Maar hoe maak je professionele video zonder je jaarbudget er door te jagen? Met kennis van zaken en enkel gewapend met je smartphone kan je straffe videoverhalen maken en dit zowel voor interne als externe communicatie.

In deze hands-on workshop maak je video van A tot Z. Geen grote camera's en montagecellen, maar enkel je smartphone als Zwitsers zakmes. Je leert de bouwstenen kennen van bewegende beeldtaal, compositie en techniek. We bekijken ook de storytellingprincipes achter video. Met heel veel voorbeelden en praktische tips, zodat je nadien direct aan de slag kan.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding richt zich op iedereen met interesse in smartphone reporting, en in het bijzonder communicatiemedewerkers. Specifieke voorkennis is niet nodig, maar een beetje overweg kunnen met jouw smartphone is wel handig.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag27 oktober 2021Gent356,95 Euro
Dag16 februari 2022Gent356,95 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
  • basisprincipes storytelling video
  • basisprincipes beeldtaal: shots, grammatica van het beeld, camerabewegingen, (video)compositie
  • smartphone video: geluid, licht, stabiliteit, materiaalkeuze en oefening
  • videovoorbeelden
  • smartphonemontage: basisprincipes, app nader bekeken, oefening met gefilmd materiaal
  • Valkuilen, tips en tricks
  • consultancy ronde
Aanvullende info

Klaar hebben voor de opleiding: een opgeladen smartphone met wat ruimte om te kunnen filmen. Breng zeker ook jouw oplader mee. Je installeert ook deze videomontage app's vooraf: iMovie (iOS) of PowerDirector (Android)

Tom Rumes doceert reeds 15 jaar Storytelling en Regie aan Thomas More Mechelen. Vanuit zijn ruime ervaring als videoproducer, trainer van journalisten en consultant voor mediabedrijven geeft hij gastcolleges over storytelling, (smartphone) video en nieuwe mediatrends in binnen- en buitenland. Hij is co-auteur van het boek ‘How to story’ over storytelling en stond mee aan de wieg van innoverende projecten zoals Jail TV en de interactieve documentaire Brickland.

 

Met de steun van