Je bent afgestudeerd als fitness instructeur en wilt je verder specialiseren? Schrijf je dan in voor de opleiding Personal trainer! Je leert werken in verschillende omgevingen en met 'new trend materials'. Je bent in staat om advanced fitness training te geven. Je scherpt je coaching en business skills aan en leert alles van assessment tot functieonderzoek.


Een personal trainer werkt voornamelijk in een één-op-één relatie met de klant. Samen werken trainer en klant aan een persoonlijk doel in een veilige en uitdagende omgeving. Na het intakegesprek waarbij de trainer precies te weten komt welke doelstellingen de  klant wil nastreven wordt een individueel trainingsprogramma opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en de fysieke mogelijkheden van de klant.  De personal trainer geeft (beweeg-)advies, begeleidt en motiveert zijn klant tijdens het uitvoeren van de oefeningen en stuurt bij waar nodig. De personal trainer zorgt ervoor dat de klant volhoudt en het beoogde resultaat effectief behaald wordt.

Wat en voor wie?

Voor wie

Personen die professioneel gepassioneerd zijn door fitness, welzijn, sport en gezondheid en die hun skills en kennis een niveau hoger willen tillen.

Waar en wanneer?
Programma
  • Coaching en leiding geven 20u
  • Individuele personal training  48u
  • Opstellen individuele trainingsschema's 32u
  • Personal training microteaching 20u
  • Eindproef 1u

 

 

Aanvullende info

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Kwalificatiebewijs kunnen voorleggen van een fitness vooropleiding.

(bv. Geslaagd voor de opleiding 'Fitness instructeur')

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het goed doorlopen van het volledige traject , ontvang je het erkend GETUIGSCHRIFT 'Fitness Personal trainer'.
Ontvang ik een getuigschrift of diploma? Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook de SYNTRA cursus ondernemerschap volgt en slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Onze certificaten, getuigschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse gemeenschap.

Met de steun van