Een frontend developer is één van de meeste gezochte IT-profielen. Verwerf via deze opleiding de nodige technische en professionele competentie, en voor je het weet kan je aan de slag als frontend developer.

 

Frontend developer is een veelgevraagd profiel op de IT-markt. Je schrijft code in HTML, CSS en Javascript. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat aankopen via een webshop vlot verlopen voor de klant, en het winkelmandje perfect werkt. Je bent met andere woorden verantwoordelijke voor het gedeelte van een toepassing dat voor de gebruiker zichtbaar is. Concreet houdt frontend development in dat je een ontwerp van een website of toepassing omzet in een technisch goed werkend geheel. Je staat in voor hedendaagse websites en apps, die zowel op een smartphone, tablet of ander device optimaal functioneren.

Je verwerft niet enkel specifieke programmeercompetenties. Ook de noodzakelijke soft skills die je op de werkvloer nodig hebt, komen ruim aan bod. Projectmatig werken en samenwerken in team vormen de rode draad doorheen de opleiding. Immers, nadien zal je zelden alleen ontwikkelen, maar ga je samen met backend developers, UX- en UI-specialisten aan de slag.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding is gericht op iedereen die een professionele carrière als (freelance) frontend developer wil uitbouwen. Je hebt voldoende kennis Engels, wiskundig denken en logisch redeneren. Je kan zelfstandig werken en studeren, maar neemt ook samenwerken zeer serieus. Je staat open voor feedback en bent oplossingsgericht.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag26 september 2022Gent1522,51 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Je volgt twee avonden per week les, gedurende twee jaar. Een deel van de opleiding verloopt via (digitaal) afstandsonderwijs. Er is eveneens individuele coaching voorzien.

Eerste jaar

Starten als frontend developer doe je niet zo maar. Een aantal essentiële zaken moet je eerst beheersen: je leert logisch redenerenen en verwerft een basiskennis programmeren, je ontdekt wat databanken zijn en hoe je ermee databanken kan werken (normalisaties, queries, SQL, ...). Vervolgens worden de eerste stappen gezet in projectmanagement (scrum/agile) en programmeren in HTML/CSS en javascript. In team wordt aan een klein eindproject gewerkt.

Tweede jaar

Het tweede jaar staat in het teken van de eindproef. In team en volgens de scrum-methode werk je een groot project uit. Gaandeweg kom je in aanraking met het zwaardere programmeerwerk in HTML en javascript. Bootstrap en Angular zijn de frameworks waarmee je werkt. Daarnaast wordt verder ingezoomd op de nodige arbeidsmarktcompetenties: presentatietechnieken, IT-markt, GDPR, projectmanagement, scrum & agile, etc.

Dit programma is onder voorbehoud. Onderstaande modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Aanvullende info

Je brengt een eigen laptop mee naar de les. Dat mag zowel MAC als PC met een recente configuratie (12-16 GB ram, goede processor) zijn. Niet zelden werk je ook thuis verder aan den opdracht.

De vermelde prijs is de prijs van het eerste jaar.

Leermateriaal wordt ter beschikking gesteld via het leerplatform.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?

Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een algemene of technische richting. Beschik je niet over dit diploma, dan kan je toegelaten worden na het schrijven van een motivatiebrief.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van