Onderscheid je met zelfgemaakt gebak op basis van professionele recepten.

Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om thuis taarten en gebak te maken met professionele recepten.

 

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.

Wat na de opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om in je eigen zaak een gevarieerd aanbod eigen gebak aan te bieden. Je kunt ook instappen in de vervolgreeks verfijnd gebak.

Waar en wanneer?
Programma

les

onderwerp

soorten

Les 1

Gebak in gerezen deeg

Gesloten appeltaart

Open appeltaart

Open abrikozentaart met randjes

Half open kriekentaart

Les 2

Rolbiscuits

Citroenrol

Rouladebiscuit abrikozenconfituur

Chocolade rolbiscuit met framboos

Chocolade rolbiscuit “zwarte woud”

Les 3

Taarten drooggebak

Vetdegen

Tarte flamande

Bretoense appeltaart

Zanddeeg

Bretoense zandtaart

Amandel - zanddeeg

Windsorgebak

Les 4

taartdeeg

Rijstaart

Flantaart

Kaastaart

Eierflan

Les 5

Aansnijgebak

Wiener apfelstrudel (opgerolde stang)

Abrikozen- ananas strudel (snelbladerdeeg)

Vlechtbroodje met pruimen- en amandelspijs (snelbladerdeeg)

Peren pistache met streusel (met gistdeeg)

Les 6

Bladerdeeggebak

Frangipane taart

Confituurtaart

Fruittaart (anglaisen)

Tompoezen

Aanvullende info

Zelf te voorzien: een schort of bakkersvest

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging

Met de steun van