Ben je op zoek naar een creatief en veelzijdig beroep in de beauty sector? Wil je alles leren over manicure en gelnagels? Volg dan een praktijkgerichte opleiding gelnagelstylist!

De tijd van broze nagels, nagels die gemakkelijk afbreken of afgebeten nagels is voorgoed voorbij! De nagelstylist brengt dé oplossing op maat voor iedere klant!

Deze opleiding zorgt ervoor dat je 2 veelvoorkomende technieken onder professionele begeleiding kunt aanleren en inoefenen. De praktijkleerkracht brengt je alle actuele werkmethodes en -technieken bij, zowel voor de gewone nagelverzorging maar vooral voor de speciale gelnagelbehandelingen.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor dynamische mensen met feeling voor welzijn, verzorging en beauty.

De nagelstylist luistert naar de wensen van de klant en geeft professioneel advies aangaande nagelverzorging en gebruik van verzorgende producten voor huid en nagel.

Tevens wordt de klant aangemoedigd de handverzorging thuis verder te zetten met de verkoop van geschikte producten en cosmetica zoals nagelriemolie, handcrème tegen droge huid, vijltjes, …

Ben jij geduldig, perfectionistisch met oog voor detail? Ben jij artistiek, creatief met voeling voor mode en trends? Schrijf je dan snel in!

 

Wat na de opleiding

Na deze opleiding kun je starten als gelnagelstylist en op wens van de klant soak-off (ook wel 'gelish' in de volksmond) en gelnagels plaatsen, bijwerken en verwijderen.

Na deze opleiding kun je bijkomende de modules ACRYLKUNSTNAGELS en EINDWERK volgen en dan je EINDPROEF afleggen.
Hierdoor leer je een bijkomende techniek aan en kun je het getuigschrift 'Kunstnagelstylist' behalen.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond20 september 2022Sint-Niklaas550,01 Euro
Avond22 september 2022Aalst550,01 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

DEZE OPLEIDING DUURT 1 JAAR  - 1 lesmoment per week

Module 1 - Manicure (7 sessies, 28 uur)

Hygiëne en veiligheid in het salon
Onthaal en installatie van de klant
Verkoops- en adviesgesprek voeren
Producten en materialen
Handverzorging
Handmassage
Spa manicure
Kostprijsberekening

Module 2 - Soak off (5 sessies, 20 uur)

Productkennis
Full color techniek
French manicure
Soak off verwijderen
Kostprijsberekening

Module 3 - Gelkunstnagels (14 sessies, 56 uur)

Het plaatsen van een set gelkunstnagels met sjablonen en/of tips
Full color
French
Het bijwerken van een set gelkunstnagels
Basis nail art
Introductie freestechnieken
Probleemnagels
Kostprijsberekening

 

Aanvullende info
  • Traject

Het volledige traject van de opleiding tot kunstnagelstylist telt 6 modules:

    MODULE 1: Manicure (Zit in deze opleiding)

    MODULE 2: Soak off (Zit in deze opleiding)

    MODULE 3: Gelkunstnagels (Zit in deze opleiding)

    MODULE 4: Acrylkunstnagels (Afzonderlijk te volgen)

    MODULE 5: Eindwerkbegeleiding (Afzonderlijk te volgen)

    MODULE 6: Eindproef (Afzonderlijk te volgen)Enkel indien je geslaagd bent voor ALLE modules kun je een getuigschrift/diploma van KUNSTNAGELSTYLIST behalen.

  • Extra kosten

Cursusteksten

Het inschrijvingsgeld omvat het lesgeld en toegang tot het online leerplatform waar het lesmateriaal te vinden is (instructievideo's, cursustekst,...). Bijkomende kosten zijn prints en kopies.

Werkmateriaal

Om te kunnen deelnemen aan de lessen dient het nodige materiaal en producten bijkomend aangekocht te worden. De pakketten kunnen klassikaal aangekocht worden tegen schooltarief bij de aanvang van iedere module. De aankoop van een pakket is NIET VERPLICHT via SYNTRA maar in de klas werkt iedere cursist wel verplicht met hetzelfde merk opgelegd door SYNTRA omdat de cursus hierop geënt is. Na bestelling, betaling en levering worden geen producten noch materialen teruggenomen.

Richtprijs pakket Manicure: 85 euro incl.btw
Richtprijs pakket Soak off: 155 euro incl. btw
Richtprijs pakket Gelkunstnagels: 200 euro incl. btw
    

  • Modellen

Je zal een tiental verschillende modellen moeten voorzien tijdens het jaar om de technieken goed te kunnen inoefenen. De modellen komen naar de les zonder kunstnagels aan op dat moment. Begin dus tijdig mensen aan te spreken die bereid zullen zijn om kunstnagels te laten plaatsen, te laten bijwerken of te laten verwijderen. Gezien dit een zeer praktijkgerichte opleiding is zijn modellen onontbeerlijk!
In de eerste les krijg je de planning mee zodat je weet wanneer je welk model moet voorzien.

  • Vrijstellingen

Je kan een vrijstelling aanvragen voor iedere module. Hiervoor bezorg je een bewijs dat je de competenties van die module bezit bijv. door een getuigschrift of attest van een erkende onderwijsinstantie voor te leggen.

  • Corona

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit? Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent/wordt 18 in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start.

Geen ervaring noch vooropleiding vereist. Iedereen is welkom!

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

 

PRAKTIJK


Alle lessen gaan door op de SYNTRA campus.

STAGE

Er is geen bijkomende externe stage.

EXAMENS

Je kennis en vaardigheid wordt geëvalueerd aan de hand van een theoretisch en praktisch examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven competentie. Hou er rekening mee dat de examens verplicht in het Nederlands worden afgenomen.

MODULEGETUIGSCHRIFT

Alle examens worden afgenomen door de SYNTRA docent op de SYNTRA campus. Slagen in een opleidingsmodule levert je een erkend MODULE getuigschrift op.

GETUIGSCHRIFT OF DIPLOMA

Gelnagelstylist

SYNTRA reikt na het slagen voor ieder module examen een modulegetuigschrift uit, erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Kunstnagelstylist

SYNTRA reikt na het slagen voor de 6 module examens het getuigschrift Kunstnagelstylist uit, erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Ontvang ik een getuigschrift of diploma? Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift.  Als je daarnaast ook voor de SYNTRA opleiding "Ondernemerschap" slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Onze certificaten, getuigschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van