Cocktailprogramma's op televisie, artikels in tijdschriften, specifieke Gin&Tonic-bars die overal ten lande opduiken, en elke dag komt er ergens ter wereld wel een nieuwe gin op de markt. We kunnen er niet omheen, gin is in! Maar wat is gin eigenlijk? Hoe wordt gin gemaakt? Welke botanicals zijn essentieel? Zijn er voorwaarden verbonden aan het distillatieproces? En hoe maak je een perfect geserveerde Gin&Tonic?

Waar en wanneer?
Programma

Tijdens deze les nemen we je eerst en vooral mee doorheen de eeuwenoude (en voor een groot stuk Vlaamse!) geschiedenis van deze populaire spirit. Vervolgens staan we stil bij de verschillende categorieën waarin we gins kunnen indelen, en proeven we het onderscheid tussen elk van deze categorieën.

Nadien gaan we in op de volledig nieuwe ginstijlen die de laatste 3 jaar overal ter wereld zijn ontstaan. We leren hoe gin puur gedegusteerd en beoordeeld wordt op vlak van geur en van smaak. We ontdekken welk aanbod aan tonic er op de markt is en proeven een aantal tonicstijlen puur, en we sommen op welke tonics we kunnen combineren met welke gins.

Al even belangrijk is te weten welke garnituur er aan de Gin&Tonic kan toegevoegd worden om tot de perfect geserveerde Gin & Tonic te komen. We oefenen door 3 (halve) Gin&Tonics te serveren volgens de regels van de kunst. Daarbij focussen we kort nog op de foodpairing, want in plaats van wijn of bier kan ook Gin&Tonic een verrassend goeie begeleider zijn bij elk gerecht van het menu. Met deze les willen wij van de startende ginliefhebbers ginkenners maken en willen we de kennis van de experten nog aanscherpen.

Aanvullende info

Docent is:

Carolien Van Schandevijl, mede-zaakvoerster van Likeur- en Wijnhandel De Moor en tevens de vijfde generatie binnen Stokerij De Moor, één van de laatste actieve graanstokerijen van het land.

Toelatingsvoorwaarden

  • Minstens 18 jaar zijn.

Met de steun van