Wie had ooit durven dromen dat een oer-Belgisch product als jenever aan de basis zou liggen van een internationale hype?  Het was Hendricks Gin die de markt openbrak.  Hun Gin: komkommer en rozenblaadjes geïnfuseerd in een distillaat op basis van jeneverbessen...

In deze lessen maak je kennis met het productieproces van jenever en gin, je ruikt, voelt en proeft alle ingrediënten die aan de basis liggen van deze populaire drank. 

Waar en wanneer?
Programma

Tijdens deze les nemen we je eerst en vooral mee doorheen de eeuwenoude (en voor een groot stuk Vlaamse!) geschiedenis van de populaire spirit Gin en zijn voorloper Jenever. Vervolgens staan we stil bij hun gelijkaardig productieproces, en de verschillende categorieën waarin we beide spirits kunnen indelen, en proeven we het onderscheid tussen elk van deze categorieën.

Nadien gaan we in op de nieuwe ginstijlen die de laatste jaren overal ter wereld zijn ontstaan, en hoe Jenever opnieuw een mooie plaats heeft gekregen op het drankenschap. We leren hoe Jenever en gin puur gedegusteerd en beoordeeld worden op vlak van geur en van smaak.

Naast de alombekende Gin & Tonic, waarvoor we de bijpassende garnituur en tonic leren bepalen, bespreken we ook een aantal klassieke cocktails op basis van jenever/gin. Daarbij focussen we kort nog op de foodpairing, want in plaats van wijn of bier kan ook Gin of Jenever een verrassend goeie begeleider vormen voor een bepaald gerecht van het menu. Met deze les willen wij de kennis van de Gin/Jeneverliefhebbers aanscherpen.

Aanvullende info

Docente is Carolien Van Schandevijl

  • Mede-zaakvoerster De Moor Likeur- & Wijnhandel
  • 5de generatie binnen Stokerij De Moor
  • Gastdocent SYNTRA

Met de steun van