Italië is samen met Frankrijk 's werelds grootste wijnproducerende land. De laatste decennia is Italië een spannende en bruisende wijnmarkt geworden met wijnen die tot de absolute wereldtop behoren. Daar waar de meeste "nieuwe wereld wijnlanden" grotendeels gebruik maken van trendy Franse variëteiten zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, ... beschikt Italië over een overweldigend aantal eigen druivenrassen met een voor ons geheel nieuw gamma aan geuren en smaken. De sterke cultuur van de verschillende regio’s komt zeer goed tot uiting in de wijnen.

Italië heeft dan ook steeds authenticiteit hoog in het vaandel gedragen en hoe kan het ook anders, in een land waar de wijnen steevast de begeleiders zijn van de regionale keuken en waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. In tijden van smaakvervlakking en uniformiteit is diversiteit en typiciteit troef in het Italiaanse wijnlandschap. Dit complexe maar boeiende wijnland is een ware uitdaging voor de wijnliefhebber.

 

Wil je een en ander kennen over Italië aangaande wijnen ... deze 6 lessen nemen jou mee op een trip doorheen Italië.

Wat en voor wie?

Voor wie

  • Campania - Basilicata - Puglia - Calabria
  • Sicilia - Sardegna - Lazio
  • Marche - Umbria - Abruzzo - Molise
  • Toscana - Emilia-Romagna
  • Veneto - Friuli-Venezia Giulia - Trentino-Alto Adige
  • Lombardia - Piemonte - Liguria - Valle d'Aosta
Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond08 november 2021Gent275 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Aanvullende info

Docente is Ingrid Blanquart, gediplomeerd Sommelier Conseil aan de Vlaamse Wijnacademie en Université du Vin de Suze la Rousse en gepassioneerd door (Italiaanse) wijn en gastronomie.

De cursist brengt zelf zijn set glazen mee.

Toelatingsvoorwaarden

Met de steun van