"Echte" haute couture is vaak een inspanning van een heel team - in slechts 1 jurk kan tot honderden uren werk kruipen. In deze opleiding leer je werken met fijne technieken en stoffen om zelf haute couturestukken te kunnen maken.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding richt zich tot dameskleermakers die zich willen vervolmaken.

Waar en wanneer?
Programma

In deze opleiding komen volgende leerinhouden aan bod:

 

DAMES HAUTE COUTURE JAAR 1:

  • Couture afwerkingstechnieken
  • Werken met parels
  • Moulagetechnieken

 

DAMES HAUTE COUTURE JAAR 2:

  • Drapagetechnieken
  • Coupe en biais
  • Maken van een haute couture jurk
  • Eindproef

 

Dit programma is onder voorbehoud. Modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Aanvullende info

De opleiding gaat meestal op dinsdagavond door. Soms wordt er uitgeweken naar maandagavond. Hou hier zeker rekening mee.

 

Werknemers uit de mode- en confectiesector in België (PC 109 of 215) kunnen via de IVOC-leerrekening een tussenkomst van maximum 640 EUR per schooljaar ontvangen ter compensatie van opleidingskosten die betrekking hebben op inschrijvingsgeld, vervoerskosten en/of kinderopvang. Ook werkzoekenden jonger dan 26 jaar die geen bachelor volgen op het moment van aanvraag kunnen in aanmerking komen. Voor Verdere informatie en aanvraag verwijzen we je door naar www.leerrekening.be of www.ivoc.be.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent/wordt 18 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start.
  • Je volgde de opleiding dameskleermaker bij SYNTRA of kan gelijkwaardige ervaring bewijzen door te slagen voor een toelatingsproef. Neem contact met ons op om je hiervoor in te schrijven.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van