Hot Stone is geen nieuwe vorm van massage. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de “Holdstones”. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuurnaalden. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de indianen gebruikt en ook Japan heeft zijn eigen vorm.  
 
Hot Stone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen, een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd.
De Hot Stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn.
 Tijdens het verloop van een sessie Hot Stone worden de stenen ook op het lichaam geplaatst op plaatsen waar ze op een heilzame manier hun warmte kunnen afgeven. Hot stone massage impliceert in eerste instantie het masseren met de stenen. Daarnaast worden de Hot Stones op strategische punten op het lichaam geplaatst en wordt men verder gemasseerd met warme olie en de handen.
 
Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor professionals actief in de sector

  • Cosmetisch masseurs/masseuses
  • Massagetherapeuten
  • Voetreflexologen
  • Shiatsu therapeuten
  • Sportverzorgers
  • Schoonheidsspecialistes
  • Kinesitherapeuten
Waar en wanneer?
Programma
Basisbeginselen
De werking en de historiek van Hot Stone massage , vergelijking met andere massages , opsomming van de mogelijke oorzaken van stress bij de " moderne " mens , de eigen stress leren voelen tijdens de opwarmingsoefeningen 

Techniek van de Hot Stone massage  
Beknopte uitleg over het anatomisch gebied waarop gewerkt wordt, de basaltstenen, indicaties en contra - indicaties voor het geven van de Hot Stone massage, aanleren van de technieken, reguleren van de warmte van de stenen, praktijkoefeningen. 

Commerciële aspecten 
Integratie van Hot stone massage in het instituut of praktijk, materiaal- en productkennis, kostprijs. 

 
Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Voorkennis van massagetechnieken (cosmetisch masseur) strekt tot aanbeveling

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Iedere deelnemer ontvangt een attest van lesvolgen

Met de steun van