Je schenkt graag aandacht aan kwaliteit en hygiëne en je voelt je aangesproken tot de voedingssector, dan is een job als hygiëneverantwoordelijke of hygiëneconsulent wellicht iets voor jou!
Met deze cursus wil men hygiëneverantwoordelijken of -consulenten opleiden die allerhande bedrijven in de voedingssector kunnen bijstaan in hun streven naar kwalitatieve
productieprocessen en bij het opmaken en implementeren van een bewakingsplan dat voldoet aan de huidige hygiënenormen.

Als hygiëneverantwoordelijke in de voedingssector heb je hoofdzakelijk tot taak de diverse hygiëne voorschriften op de werkplek op te volgen, te ontwerpen en te evalueren.
Je voert hygiëne- en kwaliteitscontroles uit en je draagt zorg voor een hygiënische inrichting van de werkplaatsen, verbruikplaatsen of opslagplaatsen.

De hygiëneconsulent geeft voornamelijk hygiëne-advies over de inrichting van werkplaatsen en lokalen of voert hygiëne- en kwaliteits audits uit.
Tot het takenpakket van de hygiëneconsulent hoort ook het geven van of het inrichten van opleidingen rond hygiënenormen en -bewaking.

Wat en voor wie?

Voor wie

-          Medewerkers van grootwarenhuizen, …

-          Personeel van de kwaliteitsdienst van voedingsbedrijven  

-          Verantwoordelijk keukenpersoneel zoals koks van grootkeukens van rusthuizen, ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants, scholen, …

-          Studenten die een aanvulling willen op hun studies in de voeding (bv dieetleer)

 


Specifieke toelatingsvoorwaarden

Minimaal houder zijn van een diploma niveau A2 en u bent bij voorkeur actief in de voedingssector.

Voor de opleiding hygiëneconsulent in de voedingssector moet men houder zijn van het getuigschrift hygiëneverantwoordelijke in de voedingssector.

Wat na de opleiding

Na het volgen van deze opleiding kan je aan de slag als:

-          Kwaliteitsverantwoordelijke of medewerker kwaliteitsdienst in voedingsbedrijven, bij grootwarenhuizen, in beschutte werkplaatsen, …

-          Zelfstandig consultant in kwaliteitszaken voor de voedingsindustrie

-          Hygiëneverantwoordelijke of medewerker hygiëne in grootkeukens van rusthuizen, ziekenhuizen, bedrijfsrestaurants, scholen, …

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond15 september 2022Gent360 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

De opleiding voor hygiëneverantwoordelijke duurt 1 jaar, de vervolgopleiding hygiëneconsulent duurt eveneens 1 jaar.

Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

 

 

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

1.Hygiëneverantwoordelijke: de praktijkproef omvat een beknopte casestudy aangevuld met een mondelinge verdediging.

2.Hygiëneconsulent: de praktijkproef omvat het maken van een eigen HACCP plan, ook met mondelinge verdediging.

 

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Met de steun van