Hou jij ook zo van de geur van vers gebrande koffie? Wil je wel eens weten wat er allemaal gebeurt tijdens het branden van koffie? En wil je ook wel eens weten waarom de ene koffie zo smaakt, en de andere helemaal anders? Schrijf je dan snel in voor deze inleiding in de wondere wereld van de koffie. De cursus bestaat uit 1 dag en tijdens deze dag leer je meer over de verschillende koffiebonen en het brandproces. Je bent uiteraard nog geen koffiebrander na het volgen van deze cursus maar je zal er toch al veel meer van weten en begrijpen. Je kan hier perfect toetsen of de koffiewereld iets voor jou is, en wie weet ben jij binnenkort ook gebrand!!

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor iedereen die interesse heeft in koffie en er altijd al meer van wilde weten.

 

Wat na de opleiding

Na het volgen van deze opleiding heeft u de mogelijk om zich verder te verdiepen in de technieken van het koffiebranden.

Waar en wanneer?
Programma

De cursus start met een introductie over het topic "groene koffie" aan de hand van diverse stalen en een presentatie. De smaak in het kopje wordt immers niet alleen bepaald door de diversiteit aan bonen, teelwijze,... De wijze waarop bonen gebrand worden zijn evenzeer bepalend voor de smaak van het eindproduct.

Het proces van het branden zal eerst theoretisch toegelicht worden aan de hand van de verschillende types koffiebranders en diverse types van hitteoverbrenging. Er wordt besproken welke invloed dit heeft op de ontwikkeling van aroma's. We staan ook stil bij de chemische en fysische veranderingsprocessen.

In het praktische gedeelte legt Barista Sophie Boonen de werking van de Probatino tot in detail uit en wordt ineens ook de eerste "roast" besproken. Elke roast bestaat uit 1 kg koffiebonen.

Nadien volgt de beoordeling van de verschillende cups in groep. 

 

De opleiding gaat door in de trainingsruimte van de docente te Axel. Dranken en lunch zijn niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld. 

De lessen worden gegeven door Sophie Boonen:

  • Erkend SCA jurylid
  • Coffee consultant
  • Ervaring als uitbaatster van een eigen koffiezaak en barista voor Rombouts.

Sophie kan bogen op een jarenlange ervaring als barista en docent.

plaats:

Hulsterseweg 2

4571RJ Axel

Aanvullende info

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.

Inschrijvingen & inlichtingen

 

 

Met de steun van