Het stylen van een interieur is meer dan ooit belangrijk geworden. Een mooi interieur bepaalt immers je gemoed. Wil jij je hart en ziel leggen in het inrichten van droominterieurs? Dan ben je aan het juiste adres! In deze praktische ondernemersopleiding leer je kleuren, materialen, technieken, software en trends vertalen naar een specifieke interieurstijl. In tegenstelling tot de interieurinrichter, zal je in deze opleiding geen structurele aanpassingen leren maken. Deze opleiding spitst zich toe op het creatief vormgeven van het interieur via meubels, verf, verlichting enz. Jouw specialisatie zal je een aantrekkelijke projectpartner maken voor zowel particuliere als professionele klanten.
 
 
 
 
 
Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen met interesse in interieurvormgeving die met kennis van zaken wil leren handelen in deze sector, zal zijn gading vinden in de opleiding. Voorkennis is niet vereist. Wil je na deze opleiding ook graag de structurele aspecten van een woning omtoveren, dan is onze ondernemersopleiding interieurinrichter perfect voor jou.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond12 september 2022Gent420 Euro
Dag23 september 2022Gent420 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

De avondopleiding duurt 2 jaar, met gemiddeld twee avonden les per week. Om organisatorische redenen gaan een aantal lessen door op andere momenten. Dit kan gebeuren op een extra lesavond en vaak op zaterdagvoormiddag.

INTERIEURSTYLIST 1

 • Basis algemene kleurenleer 20u
 • Manueel tekenen en schetsen van interieurs 32u
 • Moodboarding, visuele communicatie en trendwatching 32u
 • Kleurgebruik in interieur - Kleuradvies 52u
 • Digitaal tekenen van interieurs 52u

INTERIEURSTYLIST 2

 • Interieurstyling 52u
 • Fotostyling 20u
 • Business-styling 24u
 • Vastgoedstyling 20u
 • Eventstyling 24u
 • Textieladvies 24u
 • Eindproef 1u
 • Ondernemerschap

Dit programma is onder voorbehoud. Modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen. De talrijke opdrachten die je tijdens de opleiding krijgt, vereisen dat je ook buiten de lessen actief en intensief bezig bent met interieurstyling. Laat je dus niet verrassen en respecteer de deadlines die de docenten je vragen.

 

 

Aanvullende info

Bedrijfbezoeken of klein materiaal dat je mogelijks zal willen aanschaffen zoals een kleurenwaaier, tekengerei of een digitale meter zijn niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Kosten verbonden aan opdrachten zijn afhankelijk van de keuze van je project en je eigen creativiteit.

Leermateriaal wordt ter beschikking gesteld via het leerplatform.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

 

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

 

Inschrijvingen & inlichtingen

Je bent/wordt minstens 18 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start.

Deze opleiding is erkend door Constructiv.
Arbeiders ingeschreven in de bouwsector (Paritair Comité 124) hebben daardoor recht op volgende sectorpremies:

 • premies voor avond- en zaterdagopleidingen rechtstreeks aan de deelnemer
 • tussenkomst in de kost van opleiding aan de werkgever (opleiding tijdens en na de werkuren)
 • tussenkomst van 15€ per uur in de loonkost aan de werkgever (opleiding tijdens de werkuren)

Bij opleidingen in de periode 1 december tot 31 maart (van maandag tot vrijdag tijdens de werkuren ) is ook het stelsel van tijdelijke werkloosheid via “winteropleiding” van toepassing. Meer info op de website van Constructiv of via 09 338 55 10.

Met de steun van