Wereldwijd is Java, een open source programmeertaal, één van de meeste gebruikte object-georiënteerde talen. Java wordt veel gebruikt bij big data, artificiële intelligentie, mobile apps (android) en andere toepassingen. Veel Java-toepassingen vind je daarnaast bij websites (mits een Java-plug-in), games en servers. Een platformonafhankelijke taal zoals Java heeft een bijkomend voordeel dat het op elke computer functioneert, ongeacht het besturingssysteem.

Als Java developer (of Java-programmeur of - ontwikkelaar) ben je verantwoordelijk voor het programmeren van diverse (web)systemen in Java. Je ontwerpt en implementeert Java-toepassingen, bv. voor websites, games of mobiele telefoons. Bestaande Java-toepassingen onderhouden, testen en verbeteren kan eveneens tot jouw takenpakket behoren. Niet zelden zal je optreden als probleemoplosser op vlak van Java-programmatuur. Hoe dan ook is het jouw taak om de wensen van opdrachtgevers in de meest geschikte en concrete Java-oplossingen om te zetten.

Vergis je niet, Java en Javascript zijn niet één en dezelfde. Het zijn twee afzonderlijke talen, met de nodige verschillen. Javascript is een scripttaal en JavaScript-code kan enkel in een browser worden uitgevoerd. Java maakt daarentegen applicaties die in een virtuele machine kunnen worden uitgevoerd.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding is gericht op iedereen die een professionele carrière als (freelance) Java developer wil uitbouwen. Je hebt voldoende kennis Engels, wiskundig denken en logisch redeneren. Je kan zelfstandig werken en studeren, maar neemt ook samenwerken zeer serieus. Je staat open voor feedback en bent oplossingsgericht.

 

Waar en wanneer?
Programma

Je volgt de avondopleiding tot Java developer gedurende twee jaar twee avonden/lesmomenten per week. Naast de lessen die doorgaan op de campus, is er ook individuele coaching voorzien, en verwerf je sommige inhouden via afstandsleren. Op het programma staan de volgende modules:

EERSTE JAAR

Module leren programmeren (65u)

Module databanken (48u)

Module Java Basics (40u)

Module OO Programmeren met Java (36u)

Module Projectmanagement in de praktijk (24u)

Groepswerk

TWEEDE JAAR

Module Java Advanced (52u)

Module Java Framework (52u)

Praktijk Java Framework (52u)

Module REST api - Java (20u)

Module Security (24u)

Module Business Skills (16u)

Module Praktijk (28u)

Groepswerk 2

Eindproef

Aanvullende info

Je brengt een eigen laptop (PC of Mac) met een recente configuratie (12-16 GB ram, goede processor) mee naar de les. Niet zelden werk je ook thuis verder aan een opdracht.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een algemene of technische richting. Beschik je niet over dit diploma, dan kan je toegelaten worden na het schrijven van een motivatiebrief.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Als je voldoende aanwezig bent in de lessen, deelneemt aan de examens en slaagt voor eindproef, ontvang je een getuigschrift Java developer. Onze getuigeschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse regering.

Met de steun van