Kruidenstempelmassage is een massage van Oosterse oorsprong, waarbij gewerkt wordt met warme tot hete kruidenstempels.
De stempels bestaan uit een mengeling van voedende, verzachtende bestanddelen zoals haver en rijst met daarnaast verschillende kruiden die een krachtige stimulans zijn voor het metabolisme. Het geheel is samengebonden in een katoenen zakje en wordt tijdens de behandeling warm gehouden.
 
Door de stempels te verwarmen met stoom en vervolgens het lichaam hiermee te ‘stempelen’ kan men genieten van een ongekende sensatie.
Door de warmte zullen de poriën van het lichaam zich openen en de kruiden het lichaam binnen dringen om daar hun werking te doen.
De behandeling werkt zowel voedend als reinigend op de huid en het onderhuidse weefsel. Het stimuleren van de stofwisseling werkt cellulitis weg en verbetert de bloedcirculatie. Verder zijn de resultaten zeer gunstig bij spier- en gewrichtspijnen.
Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor professionals actief in de sector

  • Cosmetisch masseurs/masseuses

  • Massagetherapeuten

  • Voetreflexologen

  • Shiatsu therapeuten

  • Sportverzorgers

  • Schoonheidsspecialistes

  • Kinesitherapeuten
Waar en wanneer?
Programma
 
 Inleiding  
De werking en de historiek van de kruidenstempelmassage , opsomming van mogelijke oorzaken van stress bij de " moderne " mens ,  nut van kruidenstempelmassage , het leren voelen van de eigen stress tijdens opwarmingsoefeningen.

Techniek van de kruidenstempelmassage 

Beschrijving van het anatomisch gebied waarop gewerkt wordt, de samenstelling van de kruidenstempels en de werking ervan,  de indicaties en de contra - indicaties van een kruidenstempelmassage, het omschrijven en aanleren van de technieken, de verschillende massagetechnieken met de stempels begrijpen en kunnen uitvoeren,  lichaamshouding.

Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Basiskennis van massagetechnieken strekt tot aanbeveling

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Iedere deelnemer ontvangt een attest van lesvolgen

Met de steun van