Krijg je niet genoeg van kruiden en wens je meer kennis en vaardigheden te vergaren rond de verwerking ervan?
Dan is deze gespecialiseerde bijscholing beslist iets voor jou.
We doorlopen daarbij het hele proces vanaf het oogsten tot de verwerking als basisgrondstof voor de industrie of tot verpakt eindproduct.
 

Wat en voor wie?

Voor wie

We richten ons in deze opleiding tot iedereen die zelfstandig of in onderaanneming aan de slag wil als Kruidenverwerker. 

Wat na de opleiding

Na deze opleiding heb je een ruime theoretische en doorgedreven praktische kennis over de kruidenverwerking waarmee je voluit aan de slag kan.

Waar en wanneer?
Programma

Deze éénjarige opleiding bestaat uit 34 sessies van 4 uur en omvat in grote lijnen volgende vakken: - Technologie van de kruidenverwerking: techniek van de kruidenchemie, kruiden en handelsverwerkingen, kruiden drogen en bewaren, Fytochemie, praktische toepassingen.
- Etherische oliën: inzicht in gebruik en toepassingen
- Practicum: praktisch gebruik van basismateriaal en bereidingen aanleren + controle van de verwerking.
- Parameters uit de Fytotechniek
- Kwaliteitscontrole: HACCP-concept
- Veiligheid en milieu
- Europese wetgeving
- Marketing

Aanvullende info

Voor de aankoop van enkele benodigdheden en bijzondere producten/ingrediënten reken je maximaal op 100 euro extra voor het volledige cursusjaar.


Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online


Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Minimum 18 jaar zijn en met succes de opleiding 'Herborist' of 'Kruidenteler' hebben afgerond.

Met de steun van