Krijg je niet genoeg van kruiden en wens je meer kennis en vaardigheden te vergaren rond de verwerking ervan?
Dan is deze opleiding beslist iets voor jou.
In deze opleiding doorloop je het hele proces vanaf het oogsten tot de verwerking als basisgrondstof voor de industrie of tot verpakt eindproduct.
  

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die het getuigschrift herborist heeft behaald bij SYNTRA en die zelfstandig of in onderaanneming aan de slag wil als Kruidenverwerker. 

Wat na de opleiding

Na deze opleiding heb je een ruime theoretische en doorgedreven praktische kennis over de kruidenverwerking waarmee je voluit aan de slag kan.

Waar en wanneer?
Programma

De avondopleiding duurt 1 jaar, met gemiddeld 1 avond les per week.  

  • Technologie van de kruidenverwerking: techniek van de kruidenchemie, kruiden en handelsverwerkingen, kruiden drogen en bewaren, Fytochemie, praktische toepassingen.
  • Etherische oliën: inzicht in gebruik en toepassingen
  • Practica: praktisch gebruik van basismateriaal en bereidingen aanleren + controle van de verwerking.
  • Parameters uit de fytotechniek
  • Kwaliteitscontrole: HACCP-concept
  • Veiligheid en milieu
  • Europese wetgeving
  • Marketing
Aanvullende info
  • Extra kosten

Cursusteksten

Het inschrijvingsgeld omvat het lesgeld en toegang tot het online leerplatform waar het lesmateriaal te vinden is (instructievideo's, cursustekst...). Bijkomende kosten zijn prints en kopies.

Werkmateriaal

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding, zal je bovenop het inschrijvingsgeld specifiek materiaal en producten moeten aankopen.
De richtprijs hiervoor is 100 euro.

  •  Corona

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent/wordt 18 in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start.

Je hebt met succes de opleiding 'Herborist' of 'Kruidenteler' van SYNTRA afgerond.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

 

PRAKTIJK

Alle lessen gaan door op de SYNTRA campus.

STAGE

Er is geen externe stage.

EXAMENS

Op het einde van iedere module worden jouw kennis en vaardigheden geëvalueerd aan de hand van een theoretisch en/of praktisch examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven competenties. Hou er rekening mee dat de examens verplicht in het Nederlands worden afgenomen.

Op het einde van de opleiding wordt er een eindproef afgenomen door de docent in aanwezigheid van een extern jurylid.

GETUIGSCHRIFT OF DIPLOMA

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Met de steun van