De verzorger of mortuariummedewerker is degene die de overledene opmaakt, dat wil zeggen de overledene wast, kleedt, de ogen sluit, het haar en de nagels verzorgt, het gezicht verzorgt, de sieraden aan of af doet en de overledene in de kist legt. Indien nodig zal de verzorger een lichte make-up aanbrengen bij de overledene om de tekenen van het overlijden te camoufleren. De verzorger zorgt er voor dat de overledene zo wordt verzorgd en opgebaard zoals de familie dit wenst. Dit is een vak apart, verschilt dus wezenlijk van een sessie bij een schoonheidsspecialist(e). Alle theorie wordt ook uitgebreid toegepast in de praktijk.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding richt zich naar zelfstandigen of medewerkers van een KMO in de begrafenissector, alsook naar verplegers, verpleegsters, dokters die in aanraking komen met overledenen.

Waar en wanneer?
Programma

In deze opleiding leer je de juiste make-up gebruiken voor lijktooi. Een dode huid is anders dan een gewone huidstructuur. Vandaar dat je niet zomaar om het even welke middelen gebruikt om iemand bij te werken. Je leert welke correcties je kunt aanbrengen als dat nodig is. Je maakt ook kennis met enkele camouflagetechnieken. Je neemt kennis van de juiste make-up producten voor lijktooi en kent de technieken om een mooi eindresultaat te bereiken. Programma: meest doeltreffende make-up bij lijktooi technieken voor speciale behandelingen bij mannen, vrouwen en kinderen

Aanvullende info

De lessen gaan door in het mortuarium Sint-Lucas Gent

Met de steun van