Het aan de man brengen van een product of dienst, is voor een organisatie of bedrijf minstens zo belangrijk als het product of de dienst zelf. Daar draait deze tweejarige opleiding om. Als marketingcoördinator leer je de knepen van het vak. Deze kennis maakt dat je in staat bent na deze opleiding om een product of de dienst de weg te laten vinden naar de klant.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die een marketingfunctie binnen een bedrijf of organisatie wil uitvoeren of als zelfstandig marketing consulent aan de slag wil gaan.

Waar en wanneer?
Programma

EERSTE JAAR (31 sessies)
- Oriëntatiegesprek (1 uur)
- Marketingfundamenten (8 uur)
- Customer focus (32 uur + 8 u afstandsleren)
- Marktonderzoek (20 uur)
- Marketingmix (48 uur)
- Storytelling (8 uur)
- Projectwerking (8 uur + 20 uur afstandsleren)
- Examen (4 uur)

TWEEDE JAAR (33 sessies)
- Bouwen aan een emotionele merkrelatie (20 uur)
- Marketingstrategie (28 uur)
- Communicatieplan (20 uur)
- Klantgericht schrijven (20 uur)
- Digitale transformatie (24 uur)
- Eindwerkbegeleiding en projectwerking (8 uur)
- Toegepaste bedrijfsvoering (8 uur)
- Projectwerking (20u afstandsleren)
- Examen (4 uur)
- Eindproefverdediging (1 uur)

Dit programma is onder voorbehoud. Bovenstaande modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

Aanvullende info

Deze opleiding brengt de basis van marketing bij als startende marketeer. Social media, influencer marketing, ... komen zeker aan bod maar de diepgang ervan dient verworven te worden via een bijkomende opleiding 'Social media consultant', 'Influencer marketing' of 'Customer Experience Manager', ....

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

  • Geen specifieke toelatingsvoorwaarden

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap

Met de steun van