Bij moxatherapie wordt gebruik gemaakt van het bijvoetkruid en moksastaven. Er wordt een hoge graad van ontspanning bereikt waardoor fysische en psychische problemen wegebben. Energie in de vorm van warmte dringt in het lichaam door, wat bovendien ook een heel aangename ervaring is. Het bijvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt tot gruis. Dit gruis wordt los gebruikt of tot een moxastaaf gerold. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De moksastaaf verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moksa heeft de eigenschap om langzaam en duurzaam te branden terwijl het een weldadige warmtestraling afgeeft.

Tijdens de behandelingen wordt er begonnen met het moxeren van een aantal basispunten in een welbepaalde volgorde. Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd. Dit verhoogt het effect van de behandeling. Nadien wordt er op de pijnpunten of de punten in functie van de klacht gemoxeerd. Een moxabehandeling duurt zo’n 30 minuten. Eventueel kan dit afgerond worden met een massage.

Meer en meer wellnesscentra passen deze professionele techniek toe. De Moxa-behandeling kent immers heel wat therapeutische effecten. Ze werkt pijnstillend doordat het lichaam van de klant edorfines aanmaakt. Ook het immuniteitsstelsel wordt versterkt ten gevolge van een toename van witte bloedcellen. Deze behandeling is ideaal bij rugproblemen (lage rugpijn, spierpijn), nek- en schouderpijn, whiplash, hoofdpijn, migraine, hooikoorts, groeipijnen,... Ook bij zwangere vrouwen met de foetus in stuitligging wordt deze techniek vaak toegepast.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor professionals actief in de sector

Deze opleiding is geschikt voor professionals actief in de sector die op een erg praktijkgerichte manier deze boeiende techniek snel in de vingers wil krijgen.

Wat na de opleiding

Na deze cursus kan je je zaak uitbreiden als moxatherapeut. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als medewerker in de wellnesssector deze therapie kan aanbieden. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding moxabehandeling verzekerd van succes!

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Weekend26 maart 2022Sint-Niklaas108 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Tijdens de les maak je kennis met alle technieken die je als moxatherapeut moet beheersen.

- basisbeginselen van moxatherapie
- techniek en toepassing
- indicaties en contra-indicaties

 

Aanvullende info

Wanneer je met deze opleiding van start wilt gaan is het sterk aangeraden om eerst de basisopleiding "Chinese gezondheidsleer" te volgen.
Dit zorgt ervoor dat je de basis al onder de knie hebt en je een breder referentiekader krijgt.

Bekijk ook dus zeker deze opleiding eens: http://www.syntra-mvl.be/opleiding/massagetechnieken-chinese-gezondheidsleer

 

Wat te voorzien tijdens de eerste lesdag?

  • pen en papier
  • ontspannen kledij
  • handdoek
  • goed humeur

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Iedere cursist ontvangt een deelnemersattest.

Met de steun van