In deze workshop gaan we de Italiaanse toer op en worden de heerlijkste ciabatta's, foccacia's met zongedroogde tomaten en pizza's vervaardigd op basis van tarwebloem, griesmeel, olijfolie en biga. Na die verschillende broodsoorten gaan we met dezelfde grondstoffen een eigen pasta bereiden en drogen.

Wat en voor wie?

Voor wie

Bakkers, restauranthouders en hun medewerkers

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je je carrière, passie of vak een BOOST geven?

Wij geven je graag een duwtje in de rug. Kom naar onze infoavond.   Meer weten

Programma
  • theorie granen en grondstoffen
  • biga aanmaken
  • ciabatta, foccacia en pizza maken
  • pasta maken en drogen.
Aanvullende info

Docent Serge Algoedt is werkzaam als proefbakker in de r&d afdeling bij Vandmoortele. Serge kan bogen op ruim 20 jaar ervaring in de sector als brood- en banketbakker.

Uitrusting door de cursist te voorzien:

beroepskledij, klein materiaal.

 

 

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt eerder de opleiding brood- en banketbakker gevolgd en/of je hebt relevante beroepservaring.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een attest van lesvolging.

Met de steun van