België is hét bierland bij uitstek. Sinds 2016 werd het Belgisch bier door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Zeker onze 'craftbreweries' zijn wereldwijd immens populair. Verdien ook jouw plaats in deze groeiende markt en creëer en brouw je eigen bier.

 

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die aan de slag wil gaan als microbrouwer of zijn eigen bier wil leren brouwen.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond13 september 2022Gent735 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

De opleiding loopt over 1 jaar:

MODULES:

- Bier en zijn grondstoffen (20 lesuren)

- Brouwproces en gisting (24 lesuren)

- Biochemie en chemie in de brouwerij (20 lesuren)

- Brouwerij - inrichting en beheer (20 lesuren)

- Praktijk brouwen ( 8 volledige zaterdagen of zondagen en 1 voormiddag doorheen het hele cursusjaar - extern) graad 1, 2, 3 en 4 (16u x 4 = 64u + 4 uur)

- Eindproef Microbrouwer (1u)

 

 

 

 

 

Aanvullende info

De 16 praktijklessen (brouwen en bottelen) gaan door op volgend adres: Wijngaardstraat 9, 9500 Geraardsbergen

Hou er rekening mee dat deze meestal op een zaterdag (volledige dag) worden georganiseerd (+/- 8 zaterdagen). Groep 2 komt dan op zondagen. (splitsing)

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost. 

 

 

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de SYNTRA cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

Met de steun van