In deze opleiding maak kennis met heerlijke “Mocktails” zoals homemade iced tea, punch en andere dorstlessers die (horeca)snel te bereiden zijn en in verschillende landen van de wereld traditioneel gedronken worden. Je leert de basis om heerlijke mocktails te maken maar je krijgt vooral héél veel inspirerende en verrassende combinaties te proeven. Na elk lesdeel ontvang je een nieuwsbrief met de gedeelde informatie en recepten.
Wat en voor wie?

Voor wie

Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders. Mocktail-fanaten en foodies zijn uiteraard ook welkom.
Waar en wanneer?
Programma

 

De opleiding bestaat uit twee lessen waarbij je volgende ontwerpen mag verwachten:

1) Je maakt kennis met de verschillende soorten mocktails :

- Zoute, zoete, zure, bittere en pittige mocktails

- Limonades en andere sprankelende dorstlessers

- Iced teas op basis van thee en kruideninfusies

- Punch, shrub en virgin gimlet

2) Je leert de verschillende technieken om homemade iced tea te bereiden kennen en bij welke soort thee of infusie je deze verschillende technieken het best toepast.

3) Je maakt kennis met de verschillende basisingrediënten om mocktails te maken en hoe je deze verleidelijk mooi garneert.

Aanvullende info

Docente Melissa Demeeter probeert vanuit haar voorkennis als fytotherapeut, foodie en theesommelier een ripple effect te creëren met oog op natuurlijke en gezonde voeding”. Kom meer over haar te weten via https://www.instagram.com/demeeternatuurlijk/

Praktisch

 

Breng aub volgende zaken mee naar de les:

- Een keukenhanddoek

- Een snijplank

- Een (chef)mes

- Een dunschiller

- Een shaker

 

Met de steun van