Je hoeft niet van vorstelijke afkomst te zijn om een hoed te dragen. Hoeden maken een outfit af en zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Een hoed beschermt je tegen verschillende weersomstandigheden. Wanneer je je eigen hoed kan ontwerpen én vervaardigen beleef je er nog meer plezier aan.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding richt zich tot personen met beperkte ervaring in hoeden maken. In de lessen laten we je proeven van enkele basisprincipes.

Waar en wanneer?
Programma

Je vervaardigt een tweetal winterhoeden waarbij je gebruik maakt van verschillende technieken en materialen. Je vertrekt hierbij van een houten mal waarop de hoed getrokken wordt.

Volgende leerinhouden komen aan bod:

  • Materialenkennis
  • Trekken van een eenvoudige vilthoed
  • Trekken van een basistok in toille elastique
  • Aankleding en afwerking van de hoeden, synthese technieken
Aanvullende info

Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog voor het materiaal dat je gebruikt. Je kan dit rechtstreeks aankopen bij de lesgever. Afhankelijk van je tempo, keuzes en creativiteit bedraagt dit ongeveer 40-70 EUR.

Werknemers uit de mode- en confectiesector in België (PC 109 of 215) kunnen via de IVOC-leerrekening een tussenkomst van maximum 640 EUR per schooljaar ontvangen ter compensatie van opleidingskosten die betrekking hebben op inschrijvingsgeld, lesmateriaal, vervoerskosten en/of kinderopvang. Ook werkzoekenden jonger dan 26 jaar die geen bachelor volgen op het moment van aanvraag kunnen in aanmerking komen. Voor Verdere informatie en aanvraag verwijzen we je door naar www.leerrekening.be of www.ivoc.be.

 

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na afloop van de cursus ontvang je een attest van lesvolging.

Met de steun van