Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor toekomstige netwerkbeheerders, zowel als werknemer of als zelfstandige, die een gedegen kennis willen verwerven over het installeren en onderhouden van netwerken. Voorkennis is niet nodig, een goede dosis motivatie, inzet en interesse zijn dat wel.

Ook voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen, is dit een ideale opleiding.

Wat na de opleiding

Netwerkbeheerder is een veelgevraagd profiel op de IT-markt. De kans is groot dat je na de opleiding meteen aan de slag kan. Je kan terecht bij ICT-dienstverlenende bedrijven of de IT-afdeling van overige bedrijven.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond12 september 2022Sint-Niklaas572,25 Euro
Avond13 september 2022Aalst572,25 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Tijdens de opleiding komen verschillende leervormen aan bod: klassikaal leren, online leren, groepsopdrachten, praktijkoefeningen, thuisopdrachten. Zowel tijdens als buiten de lesuren zal je opdrachten voorbereiden of afwerken. De theorie wordt op een praktische manier verworven. Doorheen het traject wordt zowel aan de technische, hard skills als de soft skills voldoende aandacht geschonken.

De opleiding bestaat uit een aantal verschillende modules, die worden afgerond met een praktijkexamen om jouw kennis en kunde te toetsen.

Je volgt deze opleidingen twee vaste lesavonden per week, gedurende twee jaar. In het eerste jaar worden bijkomend ook vijf lessen op een andere lesdag gepland.

Dit programma is onder voorbehoud. Onderstaande modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

1° JAAR NETWERKBEHEERDER

 - logica ifv scripting en automatisatie

- netwerken en architectuur

- operating systemen in een netwerk

- netwerken en security

 

2° JAAR NETWERKBEHEERDER

 

 - interconnectie

- NetOps

- business skills en projectmanagement

EINDPROEF

De context van de eindproefopdracht is een bedrijfssituatie waarin een nieuwe implementatie of een aanpassing aan het netwerkopzet wordt uitgevoerd. Het eindwerk omvat een netwerktopologie die werkt en die de nodige complexiteit omvat. De neerslag van de eindproef omvat minstens een case-beschrijving, projectdoel, afbakening, kostprijsberekening met ROI, SWOT-analyse, netwerkschema, tijdslijn, veranderingstraject, tussenresultaten en rapportering over de projectvoortgang. Tijdens de verdediging voor een externe jury, toon je een zelfgebouwde demo.

Aanvullende info

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo's, oefeningen, ...) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Deze opleiding werkt volgens het bring your own device-principe (BYOD). De cursist brengt zelf een laptop mee met volgende specificaties: je toestel heeft een 64-bit processor nodig die VT (Virtual Technology) compatibel is en minimum over 16 GB RAM beschikt, dus core i7 intel. Zorg er daarnaast voor dat je RAM uitbreidbaar is tot 32GB. Zo kan je in vervolgjaren eventueel zelf beslissen om je RAM uit te breiden, hetgeen voor sommige set-ups wenselijk is. Een SSD van min. 512GB is noodzakelijk om je Virtuele Machine vlot te kunnen draaien.  Windows 10 pro moet bovendien geïnstalleerd zijn. Dit is een krachtige laptop, maar die heb je nodig om netwerken te simuleren.

Je laptop mag in principe zowel PC als mac zijn. Gebruik je iOS, zorg dat je er dan ook mee vertrouwd bent. Opteer je voor een mac met een gelijkaardige configuratie, dan kom je in praktijk uit bij de highend macBook pro's waar je extra geheugen aan toevoegt. Een krachtige PC is voor een Netwerkbeheerder sowieso handiger, maar dus vaak ook een stuk goedkoper.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

 

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.
Gelinkte filmpjes

Netwerkbeheerders brengen bedrijfsbezoek aan Microsoft

Met de steun van