Als onderhoudstechnicus ben je verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van correctieve, preventieve, predictieve en adaptieve activiteiten om de functionaliteit (prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid…) van industriële machines, installaties of systemen te behouden, aan te passen of te verbeteren en de verwachte levensduur ervan te verzekeren.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die een degelijke kennis van bedrijfselektriciteit en onderhoudsmechanica wil vergaren.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond02 februari 2022Sint-Niklaas395 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Predictief en adaptief onderhoud

  • Trillingsanalyse  
  • Ultrasoon onderzoek 
  • Olieanalyses 
  • Infrarood onderzoek 
  • Predictief onderhoud - motor circuit analysis 
  • RCM (Reliability Centered Maintenance) 
  • Organisatie predictieve onderhoudsactiviteiten

Eindproef Onderhoudstechnicus

Aanvullende info

De opleiding is erkend door Volta. Bedrijven en organisaties die vallen onder het PSC149.01 (RSZ prefix 067 of 467) hebben recht op een opleidingspremie voor iedere medewerker die deze opleiding volgt. Per medewerker bedraagt het premiebedrag maximum € 15,5/ uur. Vraag de premie online aan, ten minste drie werkdagen voor de start van de opleiding. Meer info: www.volta-org.be/nl.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

  • Minimaal 18 jaar zijn.
  • Beschikken over de kwalificatie 'Elektromecanicien' . Heb je deze niet? Klik dan hier voor de opleiding!

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor alle modules en de eindproef behaalt het getuigschrift ondernemerschapstraject Onderhoudstechnicus, erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. In combinatie met een succesvol Start me up-traject levert dit een diploma ondernemerschapstraject Onderhoudstechnicus op. Meer info op https://www.syntra-mvl.be/start-me-up

Met de steun van