De bouwfysica verschilt sterk tussen appartementen en individuele woningen, de schade neemt exponentieel toe met de hoogte.  Tevens is de aansprakelijkheid voor velen zeer onduidelijk, zeker bij schade.

Als er sprake is van schade zoals vocht en schimmels in een appartement komt al snel de vraag naar boven wie hiervoor verantwoordelijk is.  Welke invloed heeft het gedrag van medebewoners gehad op het ontstaan van schade in het appartement.  Wie is aansprakelijk: bewoner, medebewoner of (mede-)eigenaar?  Is de schade gedekt door de verzekering?  En hoe los je de schade op de juiste manier op?

 

Wat en voor wie?

Voor wie

- Hoofden en medewerkers technische dienst van gemeentebesturen, zorginstellingen, culturele instellingen, sociale huisvesting , non-profitorganisaties,...
- Syndici
- Bouwprofessionals
- Aannemers
- Architecten
- EPB-deskundigen
- Vastgoedmakelaars
- Verzekeringsmaatschappijen

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
29 november 2021E-Learning296,45 Euro
10 mei 2022E-Learning296,45 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

- Bouwfysica: hoe gedraagt vocht zich in een constructie waarbij meerdere woningen en lagen aaneengesloten bewoond zijn?

- Het belang van een goede analyse mbt vocht- en isolatieproblemen binnen een appartementencomplex.
- De zichtbare en onzichtbare symptomen van vochtproblemen binnen een appartementencomplex.
- De gevolgen van ongewenst vochttransport in een appartementencomplex, uitgelegd vanuit de bouwfysica.
- Rechten en plichten van de eigenaar van het appartement, kadastrale aanduidingen, terminologie vanuit de VVE, wetgeving mbt eigendom en verhuur appartement.
- Schade aan een appartement, wie is verantwoordelijk en aansprakelijk?
- Hoe isoleer je (bijna)energie neutraal een appartement?
- Waar moet je rekening mee houden als je een appartementencomplex gaat renoveren?
- Verzekeringstechnisch: Wanneer is een schade een eigen gebrek en wanneer schade door een derde partij, wat denk de verzekering en wat niet?
- Praktische cases
- Bespreking eigen ervaringen deelnemers

 

Aanvullende info

Deze module maakt een onderdeel uit van het traject Bouwfysica 2021: Vocht - isolatie - schade & gevolgen, verzekeringstechnieken in woning- & appartementsbouw

- Deel 1: Vochtproblemen in gebouwen, wat zijn de oorzaken & hoe lossen we ze op?
- Deel 2: Isolatie - vocht & bouwknopen
- Deel 3: Appartementen: schade en gevolgen bij nieuwbouw en renovatie

Schrijf je tegelijkertijd in voor deze 3 delen, dan kan dit aan een korting van 10% .  Meer info, klik hier.

Het wordt tevens sterk aangeraden om Deel 1 + 2 te volgen alvorens Deel 3, dit om zo veel mogelijk achtergrond verworven te hebben.

 

De opleiding is erkend door Constructiv. Arbeiders tewerkgesteld in PC124 hebben recht op premies voor avond- en zaterdagopleidingen, tussenkomst in de opleidingskost, tussenkomst van € 15 per uur in de loonkost aan de werkgever en het stelsel van tijdelijke werkloosheid via winteropleiding. Meer info: www.constructiv.be.

De opleiding is erkend door Volta. Bedrijven en organisaties die vallen onder het PSC149.01 (RSZ prefix 067 of 467) hebben recht op een opleidingspremie voor iedere medewerker die deze opleiding volgt. Per medewerker bedraagt het premiebedrag maximum € 15,5/ uur. Vraag de premie online aan, ten minste drie werkdagen voor de start van de opleiding. Meer info: www.volta-org.be/nl.


Deze opleiding is erkend als permanente vorming voor 3u BIV

 

Met de steun van