Patroontekenen is een kunst op zich. Zeker voor haute couture en kwaliteitsconfectie is een uitzonderlijk goede pasvorm noodzakelijk. In het huidige modebeeld wordt voor specifieke mouwen en kragen gekozen. Dan heb je een gespecialiseerde patroontekenaar nodig die hier wel weg mee weet. 

In deze opleiding vervolmaak je je in het uittekenen van een aantal kleedjes met uiteenlopende afwerkingen, afgestemd op actuele tendensen (en verschillende moeilijkheidsgraden). Afhankelijk van het model komt de specifieke mouw- en kraagstudie aan bod. 

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding richt zich tot wie al een vooropleiding patroontekenen heeft genoten en zich verder wil vervolmaken.

Waar en wanneer?
Programma

Volgende leerinhouden komen aan bod:

  • Basisopstelling van een jurk met specifieke toegiften, verwerken van centrage in modellijnen.
  • Studie en uitwerking van mouwen in functie van de jurk (bv. aangesneden kimono, klassieke mouw, kimono met ruit, raglanmouw enz.)
  • Studie en uitwerking van kragen in functie van de jurk (bv. hemdsbloeskraag, sjaalkraag, kraag en opslag, andere constructiekragen enz.)
  • studie van drapagemogelijkheden
  • afwerking
Aanvullende info

Werknemers uit de mode- en confectiesector in België (PC 109 of 215) kunnen via de IVOC-leerrekening een tussenkomst van maximum 640 EUR per schooljaar ontvangen ter compensatie van opleidingskosten die betrekking hebben op inschrijvingsgeld, lesmateriaal, vervoerskosten en/of kinderopvang. Ook werkzoekenden jonger dan 26 jaar die geen bachelor volgen op het moment van aanvraag kunnen in aanmerking komen. Voor Verdere informatie en aanvraag verwijzen we je door naar www.leerrekening.be of www.ivoc.be.

Toelatingsvoorwaarden

Deze opleiding richt zich tot personen die al over een basiskennis patroontekenen beschikken. Bij voorkeur volgde je al het ondernemingstraject patroontekenaar.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na afloop van de cursus ontvang je een attest van lesvolging.

Met de steun van