België stond jaren wereldwijd bekend voor het aanleveren van hoogwaardige kant en perlage. Ook nu gebruiken befaamde modehuizen deze verfijnde technieken om exclusieve producten af te leveren. In deze cursus leer je je ontwerpen exclusief afwerken met fijne garens, parels, pailletten en tubes. Hiervoor maak je kennis met de basistechnieken van de Lierse perlage, technisch verwant aan Broderie d'art de Lunéville, Embroidery Londen en Bead Ricami. Deze materialen en technieken maken van elke creatie een ambachtelijk kunstwerk.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding richt zich tot iedereen die wil leren om kleding uniek af te werken, voorkennis is niet vereist.

Waar en wanneer?
Programma

Volgende leerinhouden komen aan bod:

  • Geschiedenis en evolutie van de haaktechniek
  • Het borduurraam voorbereiden
  • Initiatie haaktechniek
  • Uitwerking ontwerp met oog voor verschillende technieken en materialen
Aanvullende info

Om de opleiding te volgen heb je een borduurraam nodig. Je vindt dit in de betere handwerkwinkel of kan dit aankopen bij de docent voor 55 EUR op de eerste lesdag.

Werknemers uit de mode- en confectiesector in België (PC109 of 215) kunnen via de IVOC-leerrekening een tussenkomst van maximum 640 EUR per schooljaar ontvangen ter compensatie van de opleidingskosten die betrekking hebben op inschrijvingsgeld, lesmateriaal, vervoerskosten en/of kinderopvang. Ook werkzoekenden jonger dan 26 jaar die geen bachelor volgen op het moment van aanvraag kunnen in aanmerking komen. Voor verdere informatie en aanvraag verwijzen we je door naar www.leerrekening.be of www.ivoc.be.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na afloop van de cursus ontvang je een attest van lesvolging.

Met de steun van