In deze volledige cursus leer je alles over piercen van anatomie tot prikken op modellen en nazorg. In deze opleiding leer je alles over alle piercings boven de gordel, welk soort van juwelen er bestaan, hoe je alles steriliseert en nog zoveel meer.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die interesse heeft om als professioneel piercer aan de slag te gaan

Wat na de opleiding

U kan na deze opleiding van start gaan als zelfstandige zodra u het attest hygiëne procedures voor tattoos, piercings en permanente make-up hebt behaald
https://www.syntra-mvl.be/opleiding/21195

 

 

Waar en wanneer?
Programma

Deze opleiding bestaat uit 10 lessen waar volgende onderwerpen aan bod komen :

- Anatomie ( zenuwen & aders )
- voelen van huidtypes
- sterilisatie
- verschillende producten ( juwelen, klemmen, … )
- productkennis
- atelier klaarzetten
- prikken op modellen
- complicaties en naverzorging

Aanvullende info

Deze opleiding wordt gegeven door CRO ( tattoostudio NOIR, Gent )

 

Body Piercer sinds 1996
Al sinds mijn prille jaren ben ik creatief bezig met het versieren van het lichaam door juwelen en kledij te maken, haren stylen, make-up/henna…... Vooral naald en stof kreeg mijn voorkeur.
In 1995 ben ik beginnen te werken in de Zimba in Roeselare, en daar kreeg ik de kans om in 1996 een cursus Body Piercing (Responsible Body Piercing by Michaela Grey & Jim Ward (grondleggers van de moderne/westerse piercings/ Gauntlet) te gaan volgen in Italië. Tijdens de cursus bleek ik ‘a Natural Born’ piercer te zijn.
Ik heb de ‘stoffen’ omgeruild voor ‘huid’ en sedertdien en tot op heden is Piercen niet enkel een Passie: het is mijn Lust en Leven: blijven streven naar de hoogste graad van hygiëne en perfect piercen, oplossingen zoeken en vinden voor problemen, dag in dag uit.
 
Extra opleidingen:
- EHBO (+jaarlijkse bijscholing)
- APP (2002)
- Certificaat ‘hygiëne procedures bij piercings en tattoo’ (2009)
 
Deze cursus geeft jou de kans om mijn kennis/ervaring over te nemen. Cursisten die ook naar de hoogste graad streven en dit vak serieus nemen, creatief, handig en esthetisch inzicht hebben, ontvang ik met open armen.
 
Lieve groetjes,
Cro (Carolien van Vooren)

Met de steun van