Gebeten om alles van lastechnieken te weten en er professioneel mee aan de slag te gaan? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt!

In deze allround-opleiding leer je de meest courante lastechnieken aan: van autogeen lassen, booglassen en TIG-lassen tot MIG-MAG-lassen. De perfecte basis om je nadien verder te specialiseren en uit te groeien tot een vakbekwaam lasser. Goed geschoolde vaklui zijn immers erg gegeerd op de arbeidsmarkt.  

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die aan de slag wil met de meest gangbare lastechnieken.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond20 september 2021Sint-Niklaas794,99 Euro
Avond19 oktober 2021Aalst794,99 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

 

 • Gaslassen
 • Booglassen met beklede elektroden
 • MIG-MAG-lassen/halfautomatisch lassen
 • TIG-lassen
Aanvullende info
 • Tijdens de praktijklessen draag je volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: een brandwerende broek en vest, lage veiligheidsschoenen zonder veter, veiligheidsbril.
 • Beschik je over een eigen lashelm, gebruik deze dan tijdens de opleiding.
 • De verbruikte materialen zitten vervat in het inschrijvingsgeld.
 • Bekijk het beroepenfilmpje op https://www.youtube.com/watch?v=Gy1JnxRxD4E&list=PLgGFYuH9RHUIQbnPi8Oosc4Fpms4J2FM1&index=10&t=0s.
 • Arbeiders tewerkgesteld in een Oost-Vlaams metaalbedrijf (PC 111) die op eigen initiatief een opleiding volgen van minimaal 32 uur in een erkend opleidingscentrum kunnen de helft van het inschrijvingsgeld bekomen bij het sectorfonds Tofam Oost-Vlaanderen indien het inschrijvingsgeld minimum € 50 bedraagt. De tussenkomst bedraagt maximaal € 100. Naast het inschrijvingsgeld komt ook het cursusmateriaal (syllabus en/of boek) in aanmerking voor de tussenkomst.  Download het aanvraagformulier via volgende link:https://www.tofam-ovl.be/documenten/

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

 • Minimum 18 jaar zijn.
 • Geen extra voorkennis vereist.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Geslaagd voor je examens? Dan ontvang je het getuigschrift 'Polyvalent lassen', erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Met de steun van