Deze opleiding is er op gericht om jouw specifieke talent als trainer te ontdekken en je eigen stijl van trainen te ontwikkelen. Je leert allerlei tools en methodieken om een groep mensen op een interactieve, vernieuwende en coachende manier te trainen. 

Opleiding, training en ontwikkeling is immers niet alleen een goede strategie om het menselijk kapitaal van een onderneming te laten groeien, maar ook een middel om het verloop in een organisatie in te perken. Cursisten die deze opleiding gevolgd hebben zullen ook in staat zijn om de opleidingsbehoeften te ondersteunen. Hetzij door het op een professionele manier inzetten van hun eigen expertise, hetzij door het trainen van opleiders in het bedrijf.

Na deze opleiding :

-beschik je over hedendaagse didactische inzichten

-beschik je over meer zelfvertrouwen om trainingen uit te werken en te geven

-ben je in staat om het maximum te halen uit elke individuele deelnemer aan jouw training

Wat en voor wie?

Voor wie

Startende trainers die de ambitie hebben om op een hedendaagse manier te trainen en trainers met een aantal jaren ervaring die zich verder willen professionaliseren.

Waar en wanneer?
Programma

- Wie ben ik als trainer?
- Hoe leren mensen?
- Een opleiding ontwerpen
- Het gebruik van media en devices in een training
- Groepsmanagement en weerstand
- Leren in organisaties
- Ontwerpen van digitale leermiddelen
- Evalueren
- Bedrijfsvoering

Naast 56 uur contactleren, dien je ook rekening te houden met 12u afstandsleren en het uitvoeren van 4 taken met een geschatte studiebelasting van 55 uur. De eindproef bouwt verder op de uitgewerkte taken, maar ook hiervoor dient men rekening te houden met een geschatte studiebelasting van 10 uur.

 

Aanvullende info

Wie slaagt voor de examens, die bestaan uit het uitvoeren van opdrachten, en eindproef ontvangt het getuigschrift 'Freelance Opleidingscoach'.


Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online


Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

1. Je kan aantonen hoe je de expertise hebt opgebouwd rond de materie/het product waarin je wilt gaan trainen aan de hand van jouw kwalificatiebewijzen, c.v., portfolio, EVC,...
OF
2. Je hebt een opdracht in een bedrijf om trainingen/opleidingen van collega's, klanten, te verzorgen
OF
3. Je werkt in een HR afdeling van een bedrijf of hebt een duidelijke opdracht van jouw bedrijf om een opleidingsbeleid uit te bouwen

Met de steun van