Vandaag de dag worden alle nieuwe of vernieuwde websites voorzien van een grafisch ontwerp dat geschikt is voor alle mogelijke schermafmetingen. De tijd dat een website enkel op een computerscherm bekeken werd is voorbij: tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en ook het moderne webdesign evolueert mee.

Heb je al enige kennis van HTML en CSS, maar is dit responsive design je nog vreemd ? Met deze opleiding maak je op een snelle manier kennis met de technieken die hierachter schuil gaan, en ga je ook onmiddellijk zelf aan de slag.

Deze opleiding bestaat uit twee delen: eerst wordt een responsive design opgebouwd in pure CSS, zonder gebruik van Javascript. Daarna wordt aan de hand van het Bootstrap framework een voorbeeld gegeven van de combinatie van CSS en Javascript om op een krachtige en snelle manier een responsive layout op te bouwen.

Elke cursist ontvangt een overzichtelijke syllabus, die na de opleiding als naslagwerk dienst kan blijven doen. Hierin worden alle technieken stapsgewijs en met voldoende voorbeelden uitgelegd.

Wat en voor wie?

Voor wie

Doelgroep:

Startende webdesigners die hun kennis willen updaten met de moderne technieken voor website-ontwerp op maat van elk toestel.

Wat na de opleiding

Na deze opleiding kunt u zelf een website bouwen met een responsive design, door middel van CSS media queries of met gebruik van het Bootstrap framework.

Waar en wanneer?
Programma

Programma:

  • CSS media queries en viewport
  • Gestructureerd werken met CSS-bestanden
  • Praktijkoefening: persoonlijke responsive website zonder framework
  • Kennismaking met het Bootstrap framework
  • Praktijkoefening: persoonlijke responsive website met Bootstrap
Aanvullende info

De opleiding is BYOD ( bring your own device), de cursist dient een eigen laptop mee te brengen voor de opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

Goede kennis van HTML en CSS, of opleiding HTML/CSS gevolgd. Kennis van Javascript en/of jQuery is een pluspunt, maar absoluut niet noodzakelijk.

Met de steun van