Wil je graag inschrijven voor de avondopleiding manegehouder of de voltijdse dagopleiding manegehouder-africhter maar twijfel je nog over jouw rijvaardigheidsniveau of beschik je niet over een eigen paard? Dan bieden deze praktijklessen rijvaardigheid, als voorbereiding op de instapproef manegehouder, een mogelijke oplossing. Tijdens deze lessen word je door ervaren lesgevers begeleid als voorbereiding op de proef. Indien je over een jong, minder ervaren paard beschikt dan zijn deze lessen ideaal om jouw paard te laten wennen aan de omgeving (binnen- en buitenpiste).

Voor diegenen die niet over een eigen paard beschikken kunnen de lessen eventueel gevolgd worden met een schoolpaard waarmee je dan ook de instapproef kan afleggen. Heb je een dressuurpaard zonder springervaring, dan kan je enkel voor de springproef een paard huren, mits het volgen van de 4 voorbereidingslessen met dit schoolpaard.   

De lesgever zal feedback geven en aangeven wanneer de combinatie paard-ruiter al dan niet  klaar is om deel te nemen aan de proef (bijgevolg opleiding).

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze lessen zijn gericht naar kandidaat cursisten ter voorbereiding op de toelatingsproef voor de opleidingen manegehouder (avondopleiding, 2 jaar) of manegehouder-africhter (dagopleiding, 1 jaar)

Wat na de opleiding

Na deze lessen kan de kandidaat cursist  al dan niet deelnemen aan de instapproef.

Waar en wanneer?
Programma

Iedere deelnemer krijgt een voorbereidende dressuurles en een voorbereidende springles:

     Dressuurlessen in groepjes van maximum 3 ruiters 

     Springlessen in groepjes van maximum 5 ruiters

De timing wordt per mail aan de deelnemers bezorgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvullende info

Eigen ruiterkledij is verplicht. Veiligheidshelm met driepuntssluiting, rijlaarzen of chaps.

Indien je wenst deel te nemen met een schoolpaard dien je voor beide lesdagen in te schrijven.

De huur van een schoolpaard (= €60/4 lessen, €15/dressuurproef, €15/springproef ter plaatse te betalen) is niet inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

Indien je enkel een schoolpaard wenst te huren voor de springproef blijven de dressuurlessen met dit paard verplicht.

Inschrijvingen & inlichtingen

Indien je voor deze voorbereidingslessen een schoolpaard wenst te huren, gelieve dit te mailen naar leentje.onderbeke@syntra-mvl.be. De plaatsen voor de lessen met een schoolpaard zijn beperkt.

Met de steun van