Iedereen heeft wel eens van sake gehoord, slechts weinigen hebben het al gedronken.

In twee sessies kan jij hier verandering in brengen! Peter Kupers, gediplomeerd sake-expert en invoerder van Japanse kwaliteitsdranken gidst je door een fascinerende wereld van traditie en gastronomische verfijning. Er wordt uitvoerig ingegaan op alle aspecten van het brouwproces, de ingrediënten en de mogelijkheden van sake, steeds gepaard met een uitgelezen selectie van te degusteren sake.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond08 februari 2022Asse90 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

In een eerste sessie leren we sake proeven, maken we de vergelijking met andere dranken en gaan we dieper in op de gebruikte ingrediënten en hun invloed op de kwaliteit van de sake.

In een tweede sessie gaan we dieper in op het brouwen van sake. Het productieproces wordt stap voor stap ontleed, en aan de hand van een degustatie leren we hoe iedere beslissing die een sake-brouwer neemt een impact kan hebben op de uiteindelijke smaak en kwaliteit van de sake.
Daarnaast gaan we dieper in op geschiedenis en traditie van sake en duiden we welke rol sake kan spelen in de keuken.

 

Aanvullende info

Uw lesgever

Peter Kupers is Japanoloog van opleiding, met studies in Leuven en Osaka. Enkele jaren geleden werd hij gebeten door de wijnmicrobe, en heeft hij naast Sommelier-Conseil in Asse en in Suze-la-Rousse ook het WSET 3- certificaat in wijn gehaald. Sake is de ideale weg om zijn passie voor dranken te combineren met zijn liefde voor Japan. Hij is houder van het WSET 3-certificaat in sake, en invoerder van Japanse kwaliteitsdranken via Kanpai.

 

Toelatingsvoorwaarden

  • Vanaf 18 jaar

Met de steun van