Paarden krijgen in het najaar een wintervacht. Omwille van gezondheid, hygiëne en uiterlijk vertoon kan het wenselijk zijn paarden 1, 2 of zelfs 3 keer te scheren. Om paarden netjes en op een veilige, diervriendelijke manier te scheren is vakmanschap vereist. In deze opleiding wordt  theorie gekoppeld aan een ruime praktijk. De belangrijkste basistechnieken van het scheren komen aan bod.
De cursist kan in de eerste les een eigen scheermachine meebrengen maar dit is niet noodzakelijk, er zullen dan ook verdere praktische afspraken gemaakt worden  rond het meebrengen van eigen paarden en scheerapparaten.

Wat en voor wie?

Voor wie

Dierenartsen, starters in de paardensector, professionals in de dierenzorg, manegehouders en instructeurs, paardenfokkers, (semi)professionele paardenhouder.

 

Wat na de opleiding

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om een paard, netjes en zoals het hoort, te scheren in functie van welzijn, wedstrijden, keuringen, shows of verkoop.

 

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding

 

Bezoek ons op onze digitale infodag op woensdag 28 april.   Meer weten

Programma
  • Korte theoretische uiteenzetting
  • Voorbereidingen in de praktijk
  • Scheren in de praktijk
Aanvullende info
  • In de eerste les mag je reeds een eigen scheerapparaat meebrengen.
  • In de tweede en de derde les kan je na overleg met de docent een eigen paard meebrengen. Vergeet dan ook jouw paardendeken niet.
  • Warme kledij wordt aangeraden

 

Met de steun van