SketchUp is een intuïtief schetsmatig ontwerpprogramma dat toelaat om 3D-oppervlaktemodellen te creëren die kunnen worden aangevuld met texturen en animaties. De software laat toe dat ontwerpers met hun ontwerpen kunnen "spelen". De doorbraak van SketchUp is te danken aan de push-pull techniek, waarmee de gebruiker de vlakken van een 3D-model eenvoudig kan induwen of uittrekken. Aan de hand van gedetailleerde uitgewerkte oefeningen krijg je de basisvaardigheden in verband met 3D-modelleren en visualiseren in de vingers.

Na deze korte opleiding ben je in staat op basis van een plan of je eigen maatnamen de woning/wooneenheid in 3D te tekenen. Enkel met gebruik van het programma kan je volgende numerieke waarden gaan bepalen: beschermd volume, oppervlakte van de schildelen, bruikbare vloeroppervlakte … en dit alles zonder “complexe” berekeningen en zonder gebruik van een rekenmachine.

Naast de tijdwinst bij het bepalen van al de noodzakelijke volumes en oppervlakten, worden niet alleen rekenfouten vermeden, tevens beschik je over een 3D model en de nodige aanzichten, doorsneden om het (verplichte) grafisch dossier op te maken bij het realiseren van een EPC.

Als bouwprofessional beschik je over een 3D model waaraan op eenvoudige wijze aanpassingen kunnen uitgevoerd worden in het kader van een bouw- of verbouw project. Het 3-D model geeft je tevens alle oppervlakten en volumes die noodzakelijk zijn om ramingen te maken een meetstaten op te stellen.

Nog op zoek naar 2u permanente vorming met verplichte inhoud?  Dan kan je het e-leerpakket volgen om in orde te zijn voor de permanente vorming 2021: https://www.nxt-pro.be/opleiding/e-leerpakket-permanente-vorming-energiedeskundige-2021-verplichte-inhoud-2u

 

Reviews:

- Ik ben tevreden over de cursus. Het lespakket sloot aan bij mijn verwachtingen!
- Vlotte les, duidelijk!
- Positief, zowel naar organisatie als naar inhoud toe!

 

 

 

Wat en voor wie?

Voor wie

 • Energiedeskundigen type A en C.
 • EPB-verslaggevers
 • Vastgoedmakelaars
Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag23 september 2021Sint-Niklaas278,30 Euro
Dag26 oktober 2021Aalst278,30 Euro
Avond30 november 2021Aalst278,30 Euro
Dag23 december 2021Kontich278,30 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
 • Omschrijving en duiding van de software t.a.v. gelijkaardige programma’s
 • De werkruimte
 • Basistools voor de constructie in 2D/3D
 • Toepassing voor de energiedeskundige
  • Tekenen van woningen/woonheden/ruimteclusters
  • Bepalen BV
  • Methodes voor de bepaling van BVO
 • Opmaak SketchUp model voor gebruik in EPC-GD
 • Initiatie gebruik van componenten, layers
Aanvullende info

Deze opleiding is in samenwerking met SYNTRA Midden-Vlaanderen en telt mee voor 6u permanente vorming energiedeskundige en EPB (vrije inhoud)+ 3u BIV voor de vastgoedmakelaar

Mee te brengen: laptop met Sketchup software, je kan eventueel de makeversie downloaden + verlengsnoer

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

 

Met de steun van