De Spaanse keuken in een eenvoudige keuken met zeer lekkere en authentieke ingrediënten. Pure smaken vinden we overal terug zowel in de traditionele als innovatieve keuken en uiteraard altijd gekoppeld aan een lokale wijn en vaak ook aan een locale traditie of “fiesta”. De diversiteit van klimaten en tradities geven ons een enorme rijkdom aan smaak sensaties, denk maar aan het Rubia Gallega uit Galicië, Jamon Iberico uit Jabugo , Cabrales uit Asturië of een oude Amontillado uit Jerez de la Frontera.

 

Waar en wanneer?
Programma

Les 1:

Algemene introductie van gastronomie en wijnbouw in Spanje. Kennismaking met verschillende kaassoorten en jamon iberico. We combineren met de meest gekende wijnen uit Spanje.

Les 2:

We maken kennis met de gastronomie, wijn en cultuur van het binnenland van Spanje. De keuken van Castillië is een eenvoudige keuken met lekkere stoofpotjes: ideaal voor een koude winteravond.

Les 3:

Andalusië heeft een mix van Arabische en Europese cultuur en dat vinden we terug in de gerechten en ingrediënten. We combineren naar hartenlust met de lokale wijnen en plaatselijke lekkernijen uit de bergen en de zee. We maken een zarzuela klaar met vissoorten typisch uit de Middellandse Zee of de Baai van Cádiz.

Aanvullende info

Docent is Dhr. Casteur Wim

Toelatingsvoorwaarden

- 18 jaar zijn

Met de steun van