Niet iedereen is een gedreven spreker, of staat vol zelfvertrouwen voor een groep. Toch bestaat de kans dat je voor de directie, collega's of een klant een project moet voorstellen of toelichten. Wil je op zo een moment er voor zorgen dat je publiek met interesse naar je luistert en overtuigd is, dan bereid je die presentatie maar beter goed voor, want "By failing to prepare, you are preparing to fail!" (Benjamin Franklin).
Hoe je een presentatie voorbereidt? Op welke manier je zelfverzekerd overkomt? Hoe je zorgt voor een duidelijke boodschap en structuur?
In deze opleiding leer je hoe je de voorbereiding van de inhoud van je presentatie aanpakt, hoe je jezelf voorbereidt en gebruik maakt van de verschillende hulpmiddelen.
Nadien gebruik je deze kennis bij het voorbereiden en geven van een presentatie, waarop je de nodige feedback krijgt.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding richt zich tot iedereen die (regelmatig) een presentatie/speech moet geven: leidinggevenden, communicatieverantwoordelijken, trainers, adviseurs en consultants.

Waar en wanneer?
Programma
  • Aangeven hoe je de inhoud van de presentatie (hoe de aandacht trekken van je publiek, bepalen van de boodschap, structuur, …) voorbereidt.
  • Aangeven hoe je de voorbereiding als spreker (ethos, logos en pathos) aanpakt.
  • Aangeven hoe je de verschillende hulpmiddelen (Powerpoint, Prezi, Sway, …) kan gebruiken.
  • Do's en don'ts voor een goede presentatie
  • Individuele voorbereiding van je presentatie
  • Geven van een presentatie en bespreken op basis van een individuele feedback.
Aanvullende info

Voor de start van de opleiding wordt voorbereidend werk toegestuurd die je meebrengt naar de eerste dag.

Met de steun van