Het paard is als absolute topatleet in staat tot ongelofelijke prestaties. Sportmassage helpt het paard in optimale vorm te komen om te kunnen presteren, zowel fysiek als mentaal. Het ondersteunt de spieren voor de te leveren prestatie en kan op deze manier blessures voorkomen. Het zorgt voor een ontspannen mindset en versterkt het bewegingsgevoel waardoor het paard zijn lijf beter leert gebruiken. Ook kan sportmassage een rol spelen in het verbeteren van het herstel na een blessure.

Wil jij nog professioneler aan de slag in het begeleiden van jouw sportpaard? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Wat en voor wie?

Voor wie

Je volgde eerder de basismodule https://www.syntra-mvl.be/opleiding/sportmassage-voor-paarden-basis of beschikt over een evenwaardige voorkennis, bijvoorbeeld als hippische professional, student diergeneeskunde of fysiotherapie,…

Waar en wanneer?
Programma

Deze opleiding bestaat uit vier lesavonden waarin zowel theorie als praktijk wordt behandeld.

  • bewegingsleer
  • palpatietechnieken
  • mobilisatie technieken
  • massage technieken
  • veel voorkomende pathologieën
Aanvullende info

Lieneke Gijsbertsen werkt internationaal als osteopaat voor paarden en heeft een passie voor anatomie en biomechanica. De kennis die zij heeft opgedaan in het revalideren van atleten neemt ze mee in haar werkwijze met paarden. Naast de praktijk geeft ze les in beweging en neurologie aan de Silverlinde (Breda)

Ze studeerde in 2006 af aan de internationale hogeschool voor fysiotherapie, Thim van der Laan. Registraties: KNGF –BIG In 2013 rondde ze succesvol de opleiding osteopathie voor dieren af aan het international college for research on equine osteopathy (ICREO)

Zij blijft zich ontwikkelen om haar kennis te verbreden, te verdiepen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Zo volgde ze scholing op het op gebied van equine sport medicine (ESMP) revalidatie- geneeskunde op de universiteit van Hartpury, Biomechanica (Hillary Clayton & Sharon May Davis) Sportfysiologie van het paard (Carolien Munsters) en gaat regelmatig naar verdiepingsdagen, dissectie colleges en bijscholingen (o.a; Andrew McLean) Website van Lieneke: www.equi-care.nl

 

Meebrengen: een veilig opstapje

Met de steun van