Het kriebelt om te ondernemen. Je bent al een krak in je vak maar je beseft dat je van alle markten thuis moet zijn om het als ondernemer helemaal waar te maken. Je wil je aanbod beter in de markt zetten en een betere kijk krijgen op de cijfers en de administratie van jouw toekomstige zaak.

Het liefst bouw je deze kennis op je eigen tempo én in je eigen vertrouwde omgeving op. Af en toe heb je nood aan een creatief klankbord en wil je in een persoonlijke coachingsessies verder werken aan je eigen ondernemersplan.
Met het e-learningpakket ‘Start Me Up Ondernemen’ heb je alles om je eigen ondernemersroute uit te stippelen. Je start met een kennismakinggesprek met de ondernemerscoach die jouw noden en verwachtingen in kaart brengt. Je wordt van A tot Z wegwijs gemaakt in de digitale leeromgeving en je verwerft zelf de essentiële ondernemerskennis. Tijdens de opleiding plan je jouw persoonlijke adviesgesprekken in en werk je aan je eigen ondernemingsplan. De opleiding wordt afgesloten met een pitch waar experten jouw ondernemersplan onder de loep nemen en jou een duidelijk haalbaarheidsadvies bezorgen.

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor iedereen met ondernemersambities  die graag op eigen houtje en op eigen tempo kennis verwerft, computervaardig is en beter voorbereid van start wil gaan met zijn/haar eigen zaak.

Waar en wanneer?
Programma

De opleiding bestaat uit 4 bouwstenen:
1. Marketing : personal branding, opstellen marketingplan en digitale marketing
2. Basis boekhouden
3. Financieel beleid : opstellen financieel plan
4. Opstartformaliteiten, vennootschapsvormen en verzekeringen

De verwerking van de leerstof gebeurt volledig online, met de nodige ondersteuning van de ondernemerscoach. Doel van dit traject is om de haalbaarheid van de eigen zaak te beoordelen. Dit gebeurt finaal in een pitch van een ondernemersplan op basis van het startkompas waar docent en jurylid niet alleen evalueren maar vooral ook optimaliseren.

Aanvullende info

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de pitch ontvangt een getuigschrift 'Succesvol Ondernemer' erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van