Als stadslandbouwer produceer je voedsel in een (semi-)stedelijke omgeving, waarbij korte keten belangrijk is. Dit wil zeggen dat de teelt, de verkoop en het nuttigen van je producten zich op korte afstand van elkaar afspelen.

Benieuwd hoe korte keten en landbouw in een (semi)-stedelijke setting een meerwaarde kan zijn voor jou als ondernemer (in spé)? Wat stadslandbouw voor jouw openbaar bestuur kan betekenen via onder meer co-creatie? Hoe je een stadslandbouwgericht businessplan opmaakt? Wat de trends zijn, zowel nationaal als internationaal? 
Dan is deze opleiding iets voor jou.

Waar en wanneer?
Programma

De opleiding is opgebouwd uit 4 modules en een eindproef.

MODULE 1: Inleiding in Urban Farming (6 lesmomenten)

  • Inzicht in de sector
  • Kader en wetgeving

MODULE 2: Dierlijke teelttechnieken (7 lesmomenten)

  • Dieren in stadslandbouw

MODULE 3: Plantaardige teelttechnieken (9 lesmomenten)

  • Plantaardige productie
  • Bedrijfsbezoeken

MODULE 4: Toegepaste bedrijfsvoering en marketing (11 lesmomenten)

EINDPROEF

Aanvullende info

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Gelinkte filmpjes

Urban farming

Met de steun van