Dan is deze opleiding een sterke aanrader om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen (cfr. KB ‘Werken op hoogte') om op een correcte en veilige manier te werken op hoogte.

Wat en voor wie?

Voor wie

Arbeiders die een stelling helpen monteren, demonteren of aanpassen of bevoegde personen steigergebruik (de stellingen worden enkel gebruikt en niet zelf opgebouwd).

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
10 december 2021Asse193,60 Euro
Dag16 december 2021Aalst193,60 Euro
Dag27 januari 2022Gent193,60 Euro
Dag10 maart 2022Sint-Niklaas193,60 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Theoretische vorming:

  • Montage- en gebruiksregels van eenvoudige stellingtypes: voorzorgsmaatregelen voor montage, plaatsing, stabiliteit, sterkte, weerstand, toegang, demontage en opslag.
  • Raadplegen en interpreteren montage- en gebruiksdocumenten (montageplan, proces-verbaal van de oplevering, onderzoeksrapport)
  • Interpreteren eenvoudig stellingplan
  • Eenvoudige systeemstellingen
  • Ondergrond, klasse en stabiliteit in functie van het uit te voeren werk
  • Verankeren stellingn
  • Gebruik toegangsmiddelen zoals ladders
  • Lastenverdeling op de stelling
  • Rekening houden met veranderende weersomstandigheden

Praktijkoefening:

  • Opbouw kaderstelling, multidirectionele stelling en rolstelling. Met aandacht voor bovenstaande veiligheidsaspecten.

Voor het praktijkgedeelte brengen deelnemers persoonlijke beschermingsmiddelen mee: helm, veiligheidsschoenen, valharnas. 

Aanvullende info

Winteropleiding of weekdagopleiding

Wens je voor de opleiding van je werknemers gebruik te maken van de meest voordelige financiering, via winteropleiding, dan kan dit door onze samenwerking met Bouwunie, structureel erkend opleidingspartner van Constructiv. Je kan hiervan genieten, ongeacht je lid bent van Bouwunie. Aan de winteropleiding is een (beperkte) administratieve kost verbonden, waarover wij je bij inschrijving graag informeren.

Gelieve bij inschrijving te vermelden of je gebruik wil maken van winteropleiding of weekdagopleiding. Dit geldt enkel voor arbeiders Bouw (PC 124) en maximaal 2 zaakvoerders die hun arbeiders vergezellen tijdens de opleiding.

Je kan natuurlijk ook opteren voor het system van weekdagopleiding.

Sectorpremie
De opleiding is erkend door Constructiv, waardoor je recht hebt op een sectorpremie.  Voor een avondopleiding ontvang je een premie van € 25/ avond en voor een zaterdagopleiding € 50/ zaterdag. Indien je werkgever akkoord gaat met deze opleiding, wordt een belangrijk deel van de opleidingsfactuur vanuit het sectorfonds bouw Constructiv betaald. Meer info: www.constructiv.be
Arbeiders uit PC124 maken aanspraak op zowel een (verhoogde) tussenkomst in de opleidingskost van € 80/ dag als een tegemoetkoming in de loonkost.

Toelatingsvoorwaarden

Personen met evenwichtsstoornissen of hoogtevrees mogen niet deelnemen.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Iedere deelnemer ontvangt een deelnameattest "Veilig werken op hoogte module 2".

Met de steun van