Deze opleiding kadert binnen het KB voor 'Werken op hoogte' (31 augustus 2005, BS 15 september 2005). Om de Poolse werknemers in de bouwsector de kans te geven deze opleiding te volgen wordt deze cursus ook in het Pools georganiseerd.

Wat en voor wie?

Voor wie

Pools sprekende werknemers die een stelling helpen monteren, demonteren of aanpassen.

Waar en wanneer?
Programma
  • De montage- en gebruiksregels kennen van de eenvoudige stellingtypes: de voorzorgsmaatregelen die genomen dienen te worden voor de montage , de plaatsting, de stabiliteit, de sterkte, de weerstand, de toegang, de demontage en de opslag
  • De montage- en gebruiksdocumenten (montageplan, proces-verbaal van de oplevering, onderzoeksrapport) kunnen lezen en interpreteren.
  • Interpreteren van een eenvoudig stellingplan
  • Kennis van ondergrond, klasse en stabiliteit in functie van het uit te voeren werk
  • Kennis van eenvoudige stysteemstellingen
  • Kennis van het verankereren van een stelling
  • De lastenverdeling op de stelling kennen
  • Hieraan wordt een praktijkgedeelte van 4u gekoppeld waarin een kaderstelling, een multidirectionele stelling en een rolstelling wordt opgebouwd en waarbij aandacht wordt besteed aan de voorgaande aspecten.

De deelnemers dienen voor de praktijk hun PBM's mee te brengen (veiligheidsschoenen, helm en valharnas).

Aanvullende info

 

Voor het praktijkgedeelte bij module 2 is het noodzakelijk dat de deelnemers hun persoonlijke beschermingsmiddelen meebrengen naar de opleiding (helm, veiligheidsschoenen, valharnas).  

 

Deze opleiding is erkend door Constructiv, waardoor je recht hebt op een sectorpremie.

 

Voor arbeiders uit PC124 kan je als bedrijf aanspraak maken op zowel een (verhoogde) tussenkomst in de opleidingskost van €80/dag.  Je ontvangt ook een tegemoetkoming in de loonkost van de arbeider. Tussen 1 december en 31 maart kan je ook gebruik maken van het stelsel van winteropleiding voor de arbeiders.  De arbeider ontvangt dan via Constructiv een premie van €40/dag bovenop zijn stempelgeld.

 

Als werknemer ontvang je voor een avondopleiding €25/avond als premie en voor een zaterdagopleiding € 50 per gevolgde zaterdag. Indien jouw werkgever akkoord gaat met deze opleiding kan ook een belangrijk gedeelte van de opleidingsfactuur vanuit het sectorfonds bouw  Constructiv betaald worden. Meer info op www.constructiv.be

 

Met de steun van