Helder & concreet communiceren, met aandacht voor noden en waarden, dàt is de kern van geweldloze communicatie: een waardevolle troef in deze bijzondere tijden.Veel gebeurt online: een medium waar niet iedereen mee is vertrouwd en waar lichaamstaal beperkt kan worden ingezet. De omstandigheden zorgen voor emoties, stress, ongekende druk, onzekerheid, ja zelfs agressie en boosheid.
Deze training wordt daarom ook in 5 online sessies gegeven, waarin we naast het communicatiemodel, tijd en aanvulling voorzien voor de aparte problematiek waar we vandaag mee worden geconfronteerd.

Een boodschap gepast overbrengen loopt vaak niet van een leien dakje. Een aangepaste communicatie kan een deel van de oplossing zijn. Naar het gedachtengoed van Marshall Rosenberg, onderzoeken we in deze training waar communicatie voor staat.
We nemen onze communicatie onder de loep en zoeken naar een vorm voorbij het oordelen, voorbij gelijk of ongelijk, naar een communicatie waar verbinding en keuze centraal staan.
Kies je om in de energie van verwijten en oordelen te blijven hangen of kies je ervoor om doorheen de gekwetstheid contact te maken met wat je daadwerkelijk nodig hebt, en van daaruit ook met wat ander wezenlijk nodig heeft? Kies ik met andere woorden voor echt contact?

Dit model is geen techniek, geen model dat we letterlijk 'moeten' toepassen. Het geeft inzichten en handvaten om alsmaar meer te ontdekken hoe wij kunnen handelen en spreken en op welke manier we dat vorm kunnen geven.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is toegankelijk voor elke functie of rol binnen een organisatie of bedrijf.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Dag12 januari 2022Gent508,20 Euro
Dag27 april 2022Sint-Niklaas508,20 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
  • - Kennismaking met de handvaten en het gedachtengoed van verbindende communicatie
  • - Inzichten in conflicten, patronen, overtuigingen en gewoontes
  • - 4 stappenmodel
  • - Jakhals & giraffentaal

Demo’s & oefeningen met voorbeelden uit de groep of van de trainer. Tijdens deze training zetten we de verworven kennis uit de introductie om in DOEN, om op die manier nieuwe vaardigheden te oefenen, te integreren en te verankeren.

Aanvullende info


 

Met de steun van