De vraag naar video groeit. Tal van bedrijven, de e-commercemarkt, de reclamewereld, e-learning platformen, maar ook vloggers maken gebruik van dit veelzijdige medium. Onze vakexpert-docenten maken van jou een audiovisueel allrounder die alles in zijn mars heeft om van een creatief idee een kwaliteitsvol afgewerkt product te maken dat kan schitteren in je portfolio. 

 

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is om professionele video's te leren maken. Voorkennis is niet vereist. Daarnaast ook geprikkeld door statisch beeld? Bekijk zeker ook even het traject fotograaf.

 

Waar en wanneer?
Programma

De avondopleiding duurt 1 jaar, met gemiddeld twee avonden les per week.

 • Regie en storyboarding 20u
 • Camera en accessoires 40u
 • Belichtingstechniek 20u
 • Geluidsopnametechniek 20u
 • Contentcreatiepraktijk 80u
 • Montage en postproductie 40u
 • Mediaplatformen en formaten 12u
 • Business-skills video content creator 12u
 • Eindwerkbegeleiding 20u
 • Eindproef 1u

De talrijke opdrachten die je tijdens de opleiding krijgt, vereisen dat je ook buiten de lessen actief en intensief bezig bent met video. Laat je dus niet verrassen en respecteer de deadlines die de docenten je vragen.

Aanvullende info

Onze opleidingsinstelling beschikt over een mooi uitgerust atelier waar je tijdens de lessen gebruik van kan maken. Je zal daarnaast het volgende nodig hebben:

 • Een eigen laptop waarvan de hardware krachtig genoeg is om video te monteren en die voorzien is van de nodige montagesoftware (studentenlicentie Adobe 65 EUR/jaar)
 • Een eigen camera met voldoende opslagruimte
 • Een opspeldmicrofoon

Op termijn zal je deze basisuitrusting willen uitbreiden. Kocht je nog niets aan? Wacht met een aankoop tot de eerste les waar je advies kan inwinnen van je docent. Op vertoon van je SYNTRA-inschrijvingsbewijs kan je audiovisueel materiaal huren bij onze partner Ostron aan studententarief.

Kosten verbonden aan opdrachten zijn afhankelijk van de keuze van je project en je eigen creativiteit.

Leermateriaal wordt ter beschikking gesteld via het leerplatform.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?


Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Inschrijvingen & inlichtingen

Je bent/wordt minstens 18 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start.

Met de steun van