Frontend developer is een veelgevraagd profiel op de IT-markt. Je schrijft code in HTML, CSS en Javascript. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat aankopen via een webshop vlot verlopen voor de klant, en het winkelmandje perfect werkt. Je staat in voor hedendaagse websites en apps. Na de opleiding kan je een project van A tot Z op jou nemen.

In deze voltijdse dagopleiding verwerf je niet alleen specifieke programmeercompetenties. Ook de noodzakelijke soft skills die je op de werkvloer nodig hebt, komen ruim aan bod. Projectmatig werken en samenwerken in team vormen de rode draad doorheen de opleiding. Want in je professioneel leven ga je ook samen met backend developers, UX- en UI-specialisten aan de slag.

De opleiding combineert verschillende leermethodes: klassikaal leren, online en afstandsleren, stage, individuele coaching, toepassingsgerichte opdrachten… Alles om jou voor te bereiden op een leven in de IT-sector.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding is gericht op iedereen die een professionele carrière als (freelance) frontend developer wil uitbouwen. We starten van nul, dus iedereen is welkom. Je hebt voldoende kennis Engels, wiskundig denken en logisch redeneren. Je kan zelfstandig werken en studeren, maar neemt ook samenwerken zeer serieus. Ten slotte sta je ook open voor feedback en je bent oplossingsgericht.

Wat na de opleiding

Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor de toegankelijkheid en optimale gebruiksvriendelijkheid van websites. Hiernaast houd je je ook bezig met technische vraagstukken. Je maakt websites responsive en je zorgt ervoor dat ze goed werken in allerlei verschillende browsers.

Tewerkstellingsmogelijkheden

Na deze opleiding kan je aan de slag als junior frontend developer. De kans is groot dat je reeds op je stageplaats een job krijgt aangeboden. Er is veel vraag in de sector.

Waar en wanneer?
Programma

De voltijdse dagopleiding duurt 1 jaar, met gemiddeld 3 dagen les per week.

 • Leren programmeren (11 sessies)
 • Databanken (12 sessies)
 • HTML (8 sessies)
 • CSS (6 sessies)
 • Framework HTML/CSS (4 sessies)
 • Javascript Basis (6 sessies)
 • Praktijk Javascript (6 sessies)
 • Projectmanagement (6 sessies)
 • Groepswerk (3 sessies)
 • Advanced frontend (10 sessies)
 • Architectuur frontend (8 sessies)
 • Javascript framework (13 sessies)
 • Praktijk Javascript framework (7 sessies)
 • Praktijk Frontend Developer (7 sessies)
 • REST api (5 sessies)
 • Security (6 sessies)
 • Business skills (4 sessies)
 • Groepswerk 2 (3 sessies)

Stage

Eindproef

Aanvullende info

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Vereiste Hardware

Voor deze opleiding is een moderne (maximum 2 jaar oud) PC met Windows of MAC voldoende. Minimum 8 gig intern geheugen, maar 16 gig is aangeraden. Toestellen zoals Chromebooks, iPads en andere hybrides zijn niet toegelaten. In de sector wordt even vaak MAC als PC gebruikt. In de opleiding maken wij geen keuze, beide systemen zijn naar onze mening evenwaardig. Het is sterk aangeraden een laptop te kopen met een scherm van minimaal 15 inch. Tot slot is het handig een tweede scherm aan te schaffen voor thuis naarmate het jaar vordert. Comfort aan de ogen is belangrijk, het is best hier al meteen op te letten!

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een algemene of technische richting. Beschik je niet over dit diploma, dan kan je toegelaten worden na het schrijven van een motivatiebrief.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Met de steun van